Terug naar overzicht

De juiste gezichtsverzorging voor een stralende en gezonde huid? Easy peasy!

De juiste gezichtsverzorging voor een stralende en gezonde huid? Easy peasy!
Hannah
27/01/2020
0 ReactiesWat heb jij nodig om je zelfzeker en mooi te voelen? Een gezonde huid die elke dag straalt geeft je dat heerlijke ‘I am shining-gevoel’. Het belang van een correcte reiniging van je huid wordt echter vaak onderschat. En dat terwijl wetenschappelijk is aangetoond dat een goed gereinigde huid de werkstoffen die in een gelaatscrème of –serum zitten beter opneemt. Niet (goed) reinigen laat daarnaast vuil achter op de huid. Hallo, onzuivere huid! Goed reinigen, ook wanneer je weinig of geen make-up gebruikt, is een must. Wil jij de beste versie van jezelf zijn en alles uit je gezichtsverzorging halen? Dan mogen deze items van Mylène niet ontbreken:


Gezichtsverzorging: reinigingsmelk- of balsem


Een reinigingsmelk ontdoet de huid van zichtbaar vuil, talg en make-up, maar ook van onzichtbaar vuil. Voor een optimaal resultaat is het aanbevolen je gelaat twee keer per dag te reinigen, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Let op: gebruik steeds een reinigingsmelk- of balsem die aangepast is aan jouw huid (droge, gemengde, vette of gevoelige huid).

Gezichtsverzorging: lotion


Een lotion hoort onlosmakelijk bij een reinigingsproduct. Hoeveel vrouwen slaan het gebruik van een lotion – ook wel tonic genoemd – niet over tijdens het reinigen van hun gelaat? Zij gaan er verkeerdelijk van uit dat dit gewoon een extra, overbodig product is zonder specifieke meerwaarde. Een grove misvatting echter: een lotion/tonic heeft wel degelijk nut bij een goede en correcte gelaatsverzorging. Dit product heeft immers een reinigingskracht om alle resten van de reinigingsmelk te verwijderen. Het geeft bovendien de nodige verfrissing aan je gelaat na de reiniging. Je gebruikt een lotion/tonic nadat je je make-up verwijderd hebt met een reinigingsmelk of –balsem, en voordat je een (nacht)crème aanbrengt.

Gezichtsverzorging: dagcrème


Je huid staat elke dag weer bloot aan allerlei – vaak kwalijke - invloeden van buitenaf. Een dagcrème heeft als eerste functie je gezicht beschermen tegen die dagdagelijkse schade, aangericht door de zon (ook bij bewolkt weer) en de kou. Bovendien hydrateert een gelaatscrème je huid intensief: een essentiële stap in de huidverzorging! Op deze manier herstelt de vochtbalans van je huid. Omdat vrouwen een dunnere huid hebben dan mannen, heeft hun huid sneller een tekort aan vocht, waardoor rimpels vaak sneller ontstaan en zichtbaar worden. Ook uv-stralen verouderen je huid danig. Een kwaliteitsvolle dagcrème draagt dus zeker bij tot de verjonging van je huid. Het is bovendien de perfecte basis voor je make-up. Wel is het belangrijk een dagcrème te kiezen in functie van je huid. Mylène biedt verschillende gelaatscrèmes die elk inspelen op een ander huidtype.

Gezichtsverzorging: masker en peeling


Eén keertje per week een masker of gelaatspeeling/scrub aanbrengen is geen overbodige luxe om een mooi velletje te bekomen! 

Waarom een scrub zo belangrijk is om van tijd tot tijd te gebruiken? De bovenste huidlaag vernieuwt ongeveer om de maand bij een normale huid. Nieuwe huidcellen worden dieper in de huid aangemaakt, waarna deze zich een weg banen naar de bovenste huidlaag om daar onder de vorm van dode huidcellen af te schilferen. Die schilfers zie je vaak niet en het afschilferen zelf kan soms moeizaam verlopen. Wanneer je bovenop die huidschilfers een lotion, serum of crème aanbrengt, hebben die producten het veel moeilijker om door te dringen en een efficiënte werking te bieden aan je huid. Een scrub helpt je die dode huidcellen los te laten. Het zijn trouwens die dode huidcellen die je poriën kunnen verstoppen en aanleiding kunnen geven tot puistjes! Een scrub of gelaatspeeling bevordert verder ook de aanmaak van nieuwe, jonge huidcellen, zodat je huid er mooi en stralend blijft uitzien.

Voelt je huid een beetje droog aan of heb je hier en daar wat schrale vlekjes in het gelaat? In de winter kan de huid soms droger worden door de koude, in de zomer kan dit dan weer het resultaat zijn van de warmte, te veel airco in de auto of op je bureau,… Niet meteen een reden om te panikeren. Maar je huid kan op dat moment wel wat extra hydratatie gebruiken bovenop je dag- of/en nachtcrème. In dat geval is een hydraterend masker de ideale oplossing. Voelt je huid wel heel erg droog aan en zelfs onaangenaam trekkerig? Ga dan voor een voedend masker.

Of herken je dat: nog geen uur geleden heb je je gelaat gereinigd, maar wanneer je in de spiegelt kijkt glimt je gezicht helemaal? Of je T-zone lijkt een vette glans over zich te hebben? Je huid zal op die plaats(en) meer talg produceren, met een vet aanzicht en aanvoelen als resultaat. Ook onzuiverheden zoals puistjes of mee-eters doen zich hierbij vaak voor. Vervelend, maar een diep reinigend en verzorgend kleimasker verricht dan wonderen.

Wil je meer weten over gezichtsverzorging of welk reiningsproduct het beste bij jouw huidtype past? Vraag één van onze consulenten om advies!

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{ product.collection }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}} € {{product.ab_price | money_eu}}
Shop nu
{% endfor %}

Lees ook

De 8 beste beautygeheimen ontrafeld

Ontrafeld: de 8 beste beautygeheimen voor een gezonde en stralende look. Jouw skin care en bodycare routine zullen er nooit meer hetzelfde uitzien.

Lees meer Lees meer

De beste zonnecrème: vóór, tijdens en na het zonnen

Ook vóór en ná het zonnen heb jij baat bij de beste zonnecrème. Dankzij deze 5 zonnetoppers ga jij een zorgeloze zomer tegemoet!

Lees meer Lees meer

Mondmasker aan? Let your eyes do the talking!

Onze ogen zijn de spiegels van onze ziel. Ze liegen nooit en laten in elke situatie de waarheid zien, ongeacht het masker dat we op zetten. En dat laatste mogen we vandaag de dag heel erg letterlijk nemen!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties