Deodorant of antiperspirant? Fris je oksels & geheugen op!

Deodorant of antiperspirant? Fris je oksels & geheugen op!
Hannah
23/01/2020
0 Reacties

Ieder van ons heeft een lichaamsgeur, die daarom niet per se slecht ruikt. Ook vers zweet ruikt initieel nergens naar. Het is pas wanneer bacteriën zich beginnen te nestelen – meestal op vochtige, warme plekken zoals de oksels of de intieme zone – dat deze lichaamseigen geur in combinatie met het zweet zich geleidelijk omzet in een minder aan­genaam luchtje. En dat vindt niemand natuurlijk fijn. Een zweetgeurtje kan je op twee manieren bestrijden: met een deodorant of met een antiperspirant/antitranspirant. Mylène legt je kort en bondig het verschil uit.

Deodorant

Een deodorant heeft enkel een ontgeu­rende werking. Hij reduceert of voorkomt de storende geur die ontstaat door inwerking van bacteriën op het zweet. Deodoranten bevatten dus een antimicro­biële stof, dit al dan niet gecombineerd met alcohol dat verfrist en eveneens bac­terieremmend werkt. Door parfum aan het product toe te voegen, kan de storende geur door een aangenaam parfum worden gemaskeerd.

Antiperspirant

Een antiperspirant of antitranspirant helpt het volume zweet te reduceren of te normaliseren. Antiperspiranten be­vatten dus een zweetremmende stof (aluminum chlorohydrate). Ook deze pro­ducten worden geparfumeerd. Wanneer er minder transpiratievocht is, kunnen de micro-organismen minder snel groeien en is de kans kleiner dat men naar zweet gaat ruiken. Bovendien overdekt het parfum van de antiperspirant de storende zweetgeur.

Frisse oksels

De keuze voor een deodorant of een antiper­spirant kan afhangen van het parfum, gevoe­ligheid voor alcohol, intensiteit van zweten, gewenste efficiëntie, enz. Bij Mylène bieden we zowel voor mannen als vrouwen heerlijke geurende deodoranten en antiperspiranten aan, en dit zowel in roller- als sprayvorm.

Heb je interesse om meer te leren over lichaamsverzorging? Tijdens een Mylène-homeparty kan een beauty-expert(e) je er alles over vertellen!


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{ product.collection }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Shop nu
{% endfor %}

Lees ook

Summerboost voor je naturelle make-up: copy the look!

Omdat het op zomerdagen soms best wel iets meer mag zijn, helpt Mylène je graag op weg om stap voor stap een frisse, zomerse uitstraling te bekomen om net dat tikkeltje extra te stralen. Lees hier hoe!

Lees meer Lees meer

Give it, share it, love it! De valentijnscadeaus van Mylène

Op zoek naar het perfecte valentijnscadeau voor haar? Mylène heeft de ideale valentijnscadeaus om te geven, te krijgen en te delen. Romantiek verzekerd!

Lees meer Lees meer

Je nagels lakken in 1-2-3 ? Nail it like a pro !

Wanneer je perfect gelakte nagels wilt is een goede voorbereiding alles. Met dit stappenplan heb je én een goede basisverzorging én prachtig gelakte nagels.

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties