Terug naar overzicht

5 manieren om meer tijd voor jezelf te maken

5 manieren om meer tijd voor jezelf te maken
Anna
2/11/2020
0 Reacties

De pandemie heeft ons drukke leventje ondersteboven gehaald: telewerken is de norm geworden en we hebben minder snel de neiging om met vrienden af te spreken of naar de wellness te gaan. In deze onzekere tijden zoeken we kleine momenten van ontspanning en geluk die ons helpen om positief te blijven. Gelukkig kunnen we die geluksmomentjes ook zelf thuis creëren, want ontspannen is goed voor je gezondheid! Of het nu je dagelijkse skincare routine is, je wekelijkse uurtje sport of een heel weekend lekker luieren: gun jezelf die break! Me-time zorgt namelijk voor meer rust, energie en geluk. Benieuwd hoe je meer tijd voor jezelf vrijmaakt? Lees dan snel verder!

1. Plan je me-time in en stel prioriteiten

Een agenda of to-dolijstje is onmisbaar. Het helpt je om alles in te plannen, zodat je niet alles hoeft te onthouden en dus makkelijker je hoofd kan leegmaken. Denk goed na over wat écht belangrijk is en bepaal welke taken prioriteit hebben. Verdeel huishoudelijke taken of zeg eens ‘nee’ tegen verplichtingen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Gebruik de vrijgekomen plaats in je agenda dan lekker voor jezelf! Op die manier creëer je meer tijd voor dingen die je wel leuk vindt.

2. Maak een me-time wishlist

Wat zou je willen doen waar je anders nooit tijd voor hebt? Zet alle dingen waar je graag tijd voor wil vrijmaken op een rijtje. Wil je dat spannende boek eindelijk eens uitlezen, een nieuwe sportactiviteit uitproberen of een gezichtsmasker uittesten? Beschrijf de details van je me-time moment in je agenda of op je to-dolijstje, zo weet je exact waarvoor je tijd vrijmaakt en kan je er alvast naar uitkijken.

3. Reserveer één keer per week de badkamer

Reserveer één keer per week een moment in de badkamer voor een uitgebreide spa-avond. Neem een ontspannende douche met een heerlijke shower gel en trakteer je gelaat op een grondige reiniging. Verzorg je huid nadien met een hydraterend gezichtsmasker en geef ook je lokken een opkikker met een voedend haarmasker. Geniet van je favoriete muziek op de achtergrond of lak ondertussen je nagels terwijl je deze producten goed laat inwerken. Pure verwennerij!

Shower Gel Relaxing
Shower Gel Relaxing
Vanaf € 8,99
Bekijk product
Cleansing Face mask
Cleansing Face mask
Vanaf € 21,99
Bekijk product
Nourishing Hair Mask
Nourishing Hair Mask
Vanaf € 17,99
Bekijk product
Bath Oil
The Original
Bath Oil
5 sterren
(1)
Vanaf € 27,99
Bekijk product
Shower Gel Loving
Shower Gel Loving
Vanaf € 8,99
Bekijk product
Shower Gel Energizing
Shower Gel Energizing
Vanaf € 8,99
Bekijk product

4. Zorg voor duidelijke afspraken

Spreek met jezelf af dat je elke week minstens een half uurtje uittrekt voor jezelf. Tijd nemen om te ontspannen is géén tijdverlies. Integendeel: het bevordert je productiviteit! Vind je het lastig om af en toe wat tijd voor jezelf te nemen als je kinderen in de buurt zijn? Werk met een klokje of zandloper en spreek af dat wanneer de klok loopt, ze je niet mogen storen.

5. Wees niet te streng voor jezelf

Niemand is perfect en geen enkel huishouden ligt er altijd netjes bij. Voel je dus niet schuldig als jij eens even wat tijd voor jezelf neemt. Gun jezelf die break en geniet van je quality-time!

Tags

Health

Lees ook

6 tips voor een goede nachtrust

6 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust zorgt voor een stralende huid, een sterk immuunsysteem en een gezonde levensstijl. Ontdek onze tips & tricks voor een deugddoende nachtrust!

Lees meer Lees meer
SOS vermoeide ogen en wallen

SOS vermoeide ogen en wallen

Zorgen omwille van het coronavirus, stress door de combinatie van telewerk en kinderen, een gebrek aan sport, jobonzekerheid… deze moeilijke periode is niet echt bevorderlijk voor onze nachtrust. Geen pretje natuurlijk. Ontdek onze tips & tricks!

Lees meer Lees meer
De kracht van een goede nacht: waarom onze huid deze time-out nodig heeft!

De kracht van een goede nacht: waarom onze huid deze time-out nodig heeft!

Het wordt niet voor niets een schoonheidsslaapje genoemd, want terwijl jij lekker ligt te slapen herstelt je huid van een drukke dag. Benieuwd naar de kracht van een goede nacht? Lees dan zeker verder!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties