Tips en tricks voor de lenteschoonmaak
Tips & tricks voor de lenteschoonmaak

Spring clean made easy: handige tips & tricks voor een geslaagde lenteschoonmaak

Heerlijk, die zon op onze snoet! Een fris en sprankelend drankje op je terras, een zonnebril op je neus en relaxen maar. Dat wordt nog eens zo leuk als je huis ook helemaal fris is. Niet je favoriete taak op je to do-lijstje? Geen nood! Met de juiste tips en tricks van Mylène is jouw stulpje in een mum van tijd spik en span en zit je te genieten met een wijntje. Handen uit de mouwen, let’s spring clean!

1. Get ready!

Om het schoonmaken zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, ruim je het best eerst op. Zorg ervoor dat alles op de juiste plaats opgeborgen is en dat er geen rommel rondslingert. Zo kan je nadien heel doeltreffend elke kamer aanpakken.

winactie
winactie
winactie

Win een schoonmaakpakket!

De zon op onze snoet en het voorjaar dat zijn intrede doet: tijd voor de grote lenteschoonmaak! Ramen wassen, aanslag verwijderen in de badkamer, je tuinmeubels afstoffen, … Genoeg te doen. Heb jij een schoonmaaktip die essentieel is om de spring clean tot een goed einde te brengen? Deel deze met ons en alle 'stay home-lotgenoten' en maak kans op een van onze Cleaning Essential Sets.

SCHOONMAAKTIP INSTUREN

2. Werk van boven naar onder

Begin boven in je slaapkamers en neem daarna de badkamer onder handen. Zo werk je verder naar beneden toe. De ruimtes die klaar zijn, sluit je af. Zo kom je niet in de verleiding om spullen uit de living naar je slaapkamer te brengen. In de kelder verzamel je twijfelgevallen en daar gebeurt de laatste selectie. Wat je niet meer nodig hebt, gaat onmiddellijk bij het afval.

3. Another one bites the dust!

Eerst en vooral stof je alles af. Kasten, tafels, aanrechten, nachttafeltjes, boekenplanken, … Zodra de laag stof verwijderd is, kan je aan de slag met water en zeep.

allesreinigers

4. Must have: allesreiniger en vloerreiniger

Wanneer je aan de lenteschoonmaak bezig bent, zijn allesreinigers en vloerreinigers je partners in crime. Met de juiste allesreiniger maak je in één beweging al je wasbare oppervlakken schoon.

Ga voor de Paradise Allesreiniger, de Pink Power Allesreiniger of kies voor milieubewust schoonmaken met de Green Allesreiniger. Deze schoonmaakheld is met zijn ingrediënten van plantaardige oorsprong en verpakking van gerecycleerd materiaal een echte topper.

Vervolgens neem je de vloeren onder handen. Met een goede vloerreiniger aangepast aan jouw type vloer is de klus zo geklaard. Ook voor het reinigen van de vloer biedt Mylène een milieuvriendelijk product, de Green Vloerreiniger. Daarnaast kan je je keuze maken uit een uitgebreid assortiment vloerreinigers voor een streeploos resultaat.

BEKIJK SCHOONMAAK-GAMMA

Onze musthaves op een rijtje

Welke tools zijn onmisbaar voor een geslaagde lenteschoonmaak? Deze producten zorgen ervoor dat de Spring Clean dit jaar een makkie wordt. En vergeet de radio niet wat luider te zetten tijdens het schoonmaken!

Clean House I

Clean House I

√ Floor Cleaner Classic

√ Paradise Allesreiniger

√ Toilet Gel Ontkalker

√ Window Cleaner Glasreiniger

√ Multifunctionele Spons Blue

Clean House II

Clean House II

√ Floor Cleaner Blossom

√ Orange Express Allesreiniger

√ Window Cleaner Express

√ Glansdoek Light Grey

Clean Terrace

Clean Terrace

√ Floor Cleaner Soda

√ Pink Power Allesreiniger

√ Super Scrub Handzeep

5. Kitchen clean

Wanneer je aan de slag bent in de keuken, maak dan ook je dampkap, fornuis, oven en koelkast schoon. De Machine Cleaner en Reiniger voor kookplaten zorgen ervoor dat je heel je keuken kan laten blinken. Gooi de restjes weg uit je koelkast en vergeet ook de gleufjes van je fornuis niet. Maak je keuze uit de doeltreffende keukenschoonmaakproducten van Mylène.

6. Badkamer: spray away!

Om zo snel mogelijk je badkamer schoon te maken, kies je best een spray. Spray wat Green Badkamerreiniger op het bad, de lavabo’s, de douchecabine en wrijf alles schoon met een efficiënte poetsdoek Sky Blue. Geef ook je toilet de nodige reiniging met de Toilet Powder Ontkalker. Nieuwsgierig naar al onze badkamerreinigers en poetsdoeken? Neem zeker een kijkje en vervolledig je arsenaal aan schoonmaaktoppers.

7. Laat de wind maar waaien

Zet terwijl je bezig bent telkens in elke kamer de ramen open. Zo verlucht je je hele huis en zorg je voor een instant fris en schoon effect. Als kers op de taart zet je nadien heerlijke Room Sticks in de verschillende ruimtes. Kies voor een verschillend geurtje in elke kamer om een verschillende sfeer te creëren of ga voor een harmonieus geheel.

Et voilà, met deze tips & tricks is de lenteschoonmaak dit jaar kinderspel voor jou. Neem je poetsgerief bij de hand, zet een leuk muziekje op en jij bent klaar om de grote spring clean aan te vangen. Voor je het weet is je huis lentefris en geniet jij van een welverdiend glaasje rosé in de zon.

Power Clean Badkamerreiniger
Power Clean Badkamerreiniger
Vanaf € 8,20
Vanaf € 8,20
Shop nu
Multifunctionele Spons Blue
Multifunctionele Spons Blue
Vanaf € 8,20
Vanaf € 8,20
Shop nu
Roestvrijstalen Sponsjes
Roestvrijstalen Sponsjes
(1)
Vanaf € 8,90
Vanaf € 8,90
Shop nu
Green Velvet Allesreiniger
Green Velvet Allesreiniger
Vanaf € 6,80
Vanaf € 6,80
Shop nu
Easy Clean Ocean Badkamerspray
Easy Clean Ocean Badkamerspray
Vanaf € 6,40
Vanaf € 6,40
Shop nu
Toilet Powder Ontkalker
Toilet Powder Ontkalker
(3)
Vanaf € 5,90
Vanaf € 5,90
Shop nu
Floor Cleaner Soda
Floor Cleaner Soda
Vanaf € 9,40
Vanaf € 9,40
Shop nu
Orange Express Allesreiniger
Orange Express Allesreiniger
Vanaf € 7,30
Vanaf € 7,30
Shop nu
Inox Clean
Inox Clean
Vanaf € 8,20
Vanaf € 8,20
Shop nu
Pink Power Allesreiniger
Pink Power Allesreiniger
Vanaf € 5,60
Vanaf € 5,60
Shop nu
zomerklaar terras
zomerklaar terras
zomerklaar terras

Maak je terras zomerklaar!

Nu we overgeschakeld zijn op het zomeruur is het hoog tijd om je terras zomerklaar te maken. Haal je tuinmeubelen vanonder het stof. Geef je vloer, bloembakken en je tuinmeubelen een grondige schoonmaakbeurt en laat de zon maar komen. Met deze tips & tricks kan jij in een handomdraai van de zon genieten!

ZOMERKLAAR TERRAS