Terug naar klantenservice

Veelgestelde vragen over: Producten

Waar vind ik allergie-informatie?

Op elke productpagina vind je onder het tabje 'ingrediënten' alle informatie over het product. Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier. Je kan ons ook telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op +32 15 24 47 80.

Hoe kan ik de producten van Mylène het beste bewaren?

Bewaar de producten altijd in de originele verpakking, beneden de 25 graden, uit de zon en buiten het bereik van kinderen. Achterop de verpakking staat de houdbaarheidsdatum, ook wel THT datum genoemd.

Hoelang zijn de voedingssupplementen houdbaar?

De houdbaarheidsdatum (ook wel THT datum genoemd) staat op de achterkant van de verpakking. Hou je daar aan en sluit het zakje steeds goed af. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, kunnen wij de kwaliteit en werkzaamheid van het product niet meer garanderen.

Het gebruik van nertsolie

Mylène begrijpt de bezorgdheid rondom het gebruik van nertsolie. We zouden die graag zo veel mogelijk willen wegnemen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze olie in slechts een klein deel van het assortiment wordt gebruikt. Daarin gaan wij natuurlijk zorgvuldig te werk. Zo gebruiken wij uitsluitend vet dat als nevenproduct overblijft, in feite een restproduct. Hier betalen wij niet voor, om te voorkomen dat wij op deze manier de nertsindustrie indirect zouden steunen.  

Is er een alternatief product gelijkaardig aan de nertsolie?

Het was een hele uitdaging om de eigenschappen na te bootsen van de huidige nertsolie, die in de afgelopen 55 jaar vele fans heeft verworven dankzij haar weldadige werking. In 2016 zijn we er in ons laboratorium na uitgebreid onderzoek in geslaagd de eerste 100% plantaardige olie te ontwikkelen: de Botanic Oil. Deze heerlijk geurende olie bevat een mix van macadamiaolie, katoenzaadolie en squalaan. 

In een continu ontwikkelproces van proberen, testen (niet op dieren!) en verbeteren, werken we toe naar een plantaardig alternatief dat de nertsolie 1-op-1 kan vervangen. Dit is een proces dat niet in een paar maanden gedaan is. Enerzijds hanteren wij zeer strenge kwaliteitseisen voordat we iets in de markt zetten, anderzijds zijn de specifieke eigenschappen van de huidige nertsolie vrij complex en daarom niet eenvoudig na te bootsen.

Test Mylène op dieren?

Absoluut niet. Mylène wil samen de mooie dingen in het leven nog mooier maken. Daar passen uiteraard geen dierproeven bij. Geen enkel product in ons gamma wordt op dieren getest. Wij werken uitsluitend met menselijke vrijwilligers die onze producten met veel plezier testen. De reden dat je geen ‘proefdiervrije claim’ op onze verpakkingen terugvindt, is omdat dit wettelijk niet is toegestaan.

Algemene Mylène-kwaliteit

We willen producten maken waar je blij van wordt. Beauty-producten die aangenaam ruiken, de juiste textuur en een goed huidgevoel hebben. Home-producten die een glanzend resultaat geven met minimale inspanning. Producten die doen wat ze beloven, of het nu een well-agingcrème of een vloerreiniger is. Naast dat we producten van topkwaliteit willen maken, is de veiligheid van de gebruiker onze eerste prioriteit. Daarom werken we volgens een kwaliteitsmanagementsysteem. Dit houdt in dat elke stap van ons proces, van het eerste idee tot de productie en verzending, beschreven is en gecontroleerd wordt. 

We onderwerpen al deze processen regelmatig aan een interne audit zodat we onszelf ook steeds kunnen verbeteren. Ook voert een externe organisatie jaarlijks een audit uit bij Mylène. Het resultaat hiervan is onze BRC-accreditatie.

Allergische reactie op een bepaald product

Allergische reacties zijn persoonsgebonden en het gevolg van een immunologisch reactiemechanisme. Deze reacties staan los van de kwaliteit van het product. In het geval van een allergische reactie op een bepaald product adviseren wij om een bezoek te plannen bij de dermatoloog. De arts kan dan achterhalen voor welke stoffen een overgevoeligheid werd ontwikkeld. Op basis van deze resultaten kunnen wij je vervolgens een lijst bezorgen van producten die je veilig kan gebruiken. Let wel: producten die reeds gebruikt en/of geopend geweest zijn kunnen wij helaas niet terugnemen.

Gebruik Eye Shadow Crayons/Primer

Onze Eye Shadow Crayons worden verpakt in een plastic omhulsel om de houdbaarheid van het product te verlengen. Er zijn vluchtige stoffen toegevoegd die zorgen voor een optimaal draagcomfort; in een houten omhulsel zouden deze vluchtige componenten verdampen, waardoor het oogpotlood snel zou uitdrogen. Met een goede slijper (bv. onze Mylène slijper) kan je dit artikel gewoon aanslijpen.

Product uit verkoop, geen alternatief beschikbaar

Wanneer een bepaald product uit verkoop gehaald wordt, begrijpen wij uiteraard dat dit teleurstelling kan veroorzaken indien je fan was van het desbetreffende product. Sommige producten verdwijnen echter uit het gamma omdat we ofwel een alternatief hebben (of eraan werken), ofwel omdat het product nu eenmaal niet rendabel blijkt. Wat voor de ene klant een topproduct is, verkoopt soms niet goed bij andere klanten. Wij kijken hier naar het geheel en proberen hierin de juiste keuzes te maken. Iedere klant wordt bij ons gewaardeerd en we doen ons uiterste best om iedereen te helpen en te plezieren. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Kwaliteit juwelen

Wij willen dat je plezier beleeft aan onze juwelen, dat deze je dag én je outfit nog ietsje mooier maken. Mylène ontwerpt haar juwelen zelf. Daar zijn we best trots op, want zo ben je er zeker van dat je een bijzonder sieraad draagt. Kwaliteit en veiligheid zijn daarbij voor ons heel belangrijk. Daarom voeren we verschillende tests uit om de kwaliteit van het materiaal te evalueren. Zo testen we de krasbestendigheid en of het artikel bestand is tegen bijvoorbeeld zweet. Ook controleren we dat ongewenste stoffen als nikkel, cadmium en lood niet aanwezig zijn in het metaal van de juwelen. Op die manier sluiten we allergische reacties en andere ongewenste effecten uit en voldoen al onze juwelen aan Europese normen.  

Product recall

Mylène stelt zeer hoge eisen aan haar producten. We ontwikkelen, testen en produceren al onze quasi al onze producten op ons eigen terrein en deze selecteren we met de grootste zorg. Dat doen wij met veel toewijding en passie. Als een bepaald product ondanks de zorgvuldige kwaliteitscontroles niet naar behoren blijkt te werken, zijn we genoodzaakt de serie uit voorzorg terug te roepen. Het aankoopbedrag wordt in dat geval volledig vergoed/je ontvangt een ander product retour. Wij verontschuldigen ons in dat geval eveneens voor het ontstane ongemak en bieden je indien mogelijk een compensatie aan zodat je zelf nog eens kunt ervaren dat Mylène voor absolute kwaliteit staat.

Verwerkt Mylène plastic bolletjes in haar producten?

Nee, je kunt erop vertrouwen dat wij geen plastic bolletjes gebruiken in onze verzorgingsproducten. De scrubdeeltjes die we in onze producten gebruiken om jouw huid mooi egaal te maken zijn volledig biologisch afbreekbaar. We gebruiken hiervoor uitsluitend natuurlijke producten zoals omhulsel van rijstkorrels, jojoba- en olijfpitkorrels. Deze zijn niet belastend voor het milieu, maar hebben wel een maximaal effect voor je huid dankzij puur natuurlijke ingrediënten!

Detergenten

Een schoonmaakmiddel moet natuurlijk goed schoonmaken. Tegelijk vinden wij het bijzonder belangrijk dat het middel ook zacht is voor het milieu. Daarom gebruikt Mylène in haar schoonmaakmiddelen alleen oppervlakte-actieve stoffen die volledig biologisch afbreekbaar zijn. De meeste reinigingsproducten bestaan uit water en deze oppervlakte-actieve stoffen. 

Detergenten moeten daarnaast voldoen aan andere wettelijke richtlijnen die onder meer bepalen hoe een product verpakt moet worden, zoals een kindveilige sluiting. De overheid ziet toe op de naleving van de verschillende wetgevingen. Alle Mylène was- en reinigingsproducten voldoen aan deze wetgevingen en zware milieueisen. Je kunt onze schoonmaakproducten met andere woorden zonder zorgen gebruiken.

Waarom gebruikt Mylène parabenen in haar cosmetica?

De laatste tijd is er veel te doen om bewaarmiddelen (met name parabenen) in cosmetica.  Bewaarmiddelen zijn nodig om jouw cosmeticaproducten goed te houden, zowel in de verpakking als op jouw huid. Ze voorkomen dat schimmels, gisten en bacteriën zich nestelen en kunnen groeien in het product. Parabenen zijn een verzamelnaam voor een reeks van gelijkaardige stoffen. Het gebruik van sommige parabenen is in cosmetica niet toegestaan, andere worden wel veilig geacht om te gebruiken. Met andere woorden; niet alle parabenen zijn slecht. Veel dermatologen pleiten zelfs voor het gebruik van parabenen. 

Door onder meer de negatieve berichten in de media over parabenen zijn veel bedrijven overgeschakeld op andere bewaarmiddelen zoals isothiazolinones. Inmiddels is gebleken dat de berichten over parabenen in de media niet of onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd waren en is het ook duidelijk geworden dat isothiazolinones bij veel mensen irritatie of zelfs allergische reacties kunnen uitlokken. Daarom heeft de overheid het gebruik van deze isothiazolinones aangepast. Ze mogen nu alleen nog in een beperkt aantal producten gebruikt worden en alleen in een lage concentratie. Mylène heeft daarom al in 2015 besloten om niet langer isothiazolinones te gebruiken in haar producten.

We blijven ons voortdurend verdiepen in de ontwikkeling en wetenschap van bewaarmiddelen. Zo kunnen we snel inspelen op recente wetenschappelijke ontdekkingen en medische kennis om zo onze producten te verbeteren zodat jij deze zorgeloos kunt gebruiken. 

Klachten over producten

Wat jammer te vernemen dat je niet tevreden bent met een product van Mylène. Goed dat je contact met ons opneemt! We willen er graag alles aan doen om dit met jou op te lossen. Heb je een klacht over een product dat je via een van onze consulent(e) hebt gekocht? Dan kun je het beste direct contact met hem/haar opnemen. Jouw consulent kan je snel helpen en weet precies om welk product het gaat. 

Heb je het product via een andere weg verkregen of heb je een andere klacht die je met ons wilt delen? Contacteer ons dan via het contactformulier of bel +32 15 24 47 80 en geef een omschrijving van jouw klacht. Om je goed te kunnen helpen, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Kun je ons het volgende doorsturen:

  • Hoe en waar je het product hebt aangekocht
  • Jouw contactgegevens
  • Omschrijving van het product en de klacht (liefst met foto)
  • Lotnummer (zescijferig nummer) van het product

Contact

Mijn Mylène

Bekijk of wijzig hier je account- en persoonsgegevens, je persoonlijke voorkeuren of bekijk je facturen.

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 2 werkdagen

Neem contact op via het contactformulier

Gemiddelde wachttijd: 2 werkdagen

Neem contact op via het contactformulier

Bel ons

Neem contact met ons op via ons gratis servicenummer.

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten


Vragen over webshopbestellingen (09:00 tot 17:00 op werkdagen):
Vanuit Nederland: 0800-7030
Vanuit België: 0800-64101


Vragen over homeparty-bestellingen of producten (08:30 tot 12:30 op werkdagen):
Bel ons op: +32 15 24 47 80

Neem contact met ons op via ons gratis servicenummer.

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten


Vragen over webshopbestellingen (09:00 tot 17:00 op werkdagen):
Vanuit Nederland: 0800-7030
Vanuit België: 0800-64101


Vragen over homeparty-bestellingen of producten (08:30 tot 12:30 op werkdagen):
Bel ons op: +32 15 24 47 80