Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

13 mrt. 2018 - Wassen

Work it: deze fitmakers doe je tussendoor op kantoor!

Work it: deze fitmakers doe je tussendoor op kantoor!

Dat te weinig bewegen niet goed is voor de gezondheid, weten we allemaal. Helaas brengen veel mensen de ganse dag zittend op een bureaustoel en achter een computerscherm gekluisterd door. Om na een drukke werkdag nog te gaan sporten vergt bovendien heel wat doorzettingsvermogen én tijd… Gelukkig bestaan er tal van oefeningen om in vorm te blijven en je spieren te trainen die je gewoon op kantoor kan toen, vaak zelfs vanachter je bureau. Mylène heeft ze voor jou verzameld. Ready? Go!

Start 2 Sport @ the office:

 • Exit telefoon en e-mail! Of toch naar interne collega’s. In plaats van te bellen of mailen naar die collega die aan de andere kant van het kantoorgebouw zit, wandel je beter naar hem of haar toe. Benut deze kans om je benen te strekken, het levert je vast weer enkele honderden stappen op!

  Die hard-upgrade: Heb je er even de tijd voor, loop dan een ommetje op je weg naar die collega. Bevind je je in een lege gang of een hoekje waar niemand je ziet? Gooi er dan een ‘burpee’ tegenaan! Ga door je knieën, zet je handen op de grond, spring met beide voeten naar achteren, kom neer in plank-positie, trek of spring je voeten weer tot bij je handen, veer rechtop en doe er nog een sprongetje omhoog bij. Opgelet: niet voor watjes! Hier zie je hoe je een goeie ‘burpee’ doet.

 • Neem de trap: een binnenkopper, maar ozo effectief! Vermijd zo veel mogelijk de lift en neem elke gelegenheid te baat om de trap te nemen. Niemand in de buurt? Loop de trap dan een paar keer op en af!

  Die hard-upgrade: Probeer de trap eens met 2 of 3 treden tegelijk op te lopen. Of ‘schaats’ de trap op, waarbij je bij elke stap een trede hoger gaat. Nog beter: spring de trap op of af door telkens met twee voeten naar de volgende trede te springen.

 • Een makkelijk toe te passen oefening voor je buikspieren: span ze gedurende een halve minuut op terwijl je mooi recht op je bureaustoel zit. Ontspan ze weer voor 10 seconden en herhaal enkele malen.

  Die hard-upgrade: Span je buikspieren ook aan telkens je naar de koffiemachine, het toilet of een collega wandelt, hoe ver die afstand ook is. Let goed op je ademhaling (lees: probeer er zo normaal mogelijk uit te zien voor je collega’s) en hou vol tot je ter plekke bent of weer aan je bureau komt.

 • Beenspieren trainen achter je bureau? Kan zeker! Zit mooi rechtop, strek één been en hef het geleidelijk aan omhoog. Hou deze beweging enkele seconden aan en laat dan rustig terug zakken, zónder de grond te raken. Herhaal 20 keer en wissel dan van been.

  Die hard-upgrade: Te weinig uitdaging voor jou? Niets belet je om kleine gewichtjes aan je been of hiel te bevestigen!

 • Je armspieren kan je verstevigen door je handen naast je achterwerk op je stoel te plaatsen en jezelf op te drukken totdat er een paar centimeter tussen je billen en het zitstuk komt. Hou enkele seconden aan en kom weer naar je beginpositie. Herhaal 5 keer.

  Die hard-upgrade: Laat je handen of voorarmen op je bureaublad steunen en druk jezelf vervolgens omhoog door voldoende kracht te zetten. Hoelang je deze opdruk aanhoudt, bepaal je zelf. Zorg er wel voor dat je je niet laat ‘ploffen’ wanneer je weer gaat zitten; doe het traag genoeg en maak er een bewuste beweging van.

 • Zoek je een uitdaging voor je dijspieren? Plaats een pak papier of een dik boek tussen je knieën en druk ze minimaal 30 seconden zo hard als je kan tegen het voorwerp aan om de spieren in je dijen te activeren. Herhaal 15 keer.

 •  Een kuitenbijter: zet je voeten plat op grond wanneer je op je bureaustoel zit en hef afwisselend je hiel en de tip van je voet van de grond. Hou elke positie zo’n 10 seconden lang aan en herhaal de beweging. Met deze oefening maak je je kuiten sterker door ze telkens te laten op - en ontspannen.

 • Jazeker, ook je bilspieren kan je al zittend trainen: span ze 10 seconden zo hard op als je kan en herhaal dit meerdere keren per dag. Wedden dat je al snel resultaat zal merken?

 • Toiletpauze? Ook ideaal om je bilspieren te verstevigen! Ga met je rug tegen de deur van het toilet staan en zak door je knieën tot je een hoek van 90 graden vormt met je dijen parallel met de grond (alsof je op een doorzichtige stoel lijkt te zitten). Probeer dit 30 tot 60 sec. vol te houden en herhaal enkele malen. Een goed voorbeeld van de ‘wall sit’ zie je hier.

 

Kleine aanpassingen die een groot verschil maken:

 • Zet je auto eens wat verder op de parking en wandel een stukje langer richting kantoor.

 • Laat die auto maar eens gewoon thuis staan en neem een keer de fiets naar het werk.

 • Kom je met het openbaar vervoer? Stap dan eens een halte vroeger af en leg de overige afstand te voet of met de fiets af.

 • Handel je telefoontjes rechtstaand of al wandelend af.

 • Beweeg je armen flink heen en weer als je rondwandelt. Het kost geen moeite (al kan het wel wat rare blikken opleveren) en maakt je armspieren weer wat soepeler.

 • Neem af en toe de tijd om je nek, rug en schouders te stretchen. Door het merendeel van de dag achter je bureau te zitten, beperk je je bewegingsruimte erg en raken je spieren op den duur verkrampt.

 • Vergeet je polsen niet, deze krijgen heel wat te verduren door al dat bureauwerk! Masseer ze om de zoveel uur even zachtjes en roteer ze nadien enkele keren in alle richtingen.

 • Ga tijdens de middagpauze even 5 minuutjes naar buiten voor wat frisse lucht. Extra concentratie verzekerd in de namiddag.

 • Elke vorm van beweging is goed voor je: wees dus gerust creatief en verzin zelf enkele gemakkelijk uit te voeren oefeningen die je in je dagelijkse werkritueel kan integreren!

 

3 x Time to Fresh Up: druk geurtjes de kop in!

 • Fresh Up Shoe Spray: Maar al te vaak blijven zweet of bacteriën in de binnenkant van je schoenen hangen en is de geur die ze verspreiden maar moeilijk te verwijderen. En bovendien niet zo aangenaam… Een opfrisbeurt kan elk paar schoenen regelmatig gebruiken. Dank­zij Mylènes handige en kwaliteitsvolle schoenspray is deze klus zo geklaard: de geurtjes worden geneutraliseerd door de Malodeur Neutralizer Technologie en krachtige parfumparels zorgen bovendien voor een longlasting effect.

 • Fresh Up Textile Spray: Last van onaangename geurtjes op vaste bekledin­gen? Aangezien je vaste bekledingen niet makkelijk kan verfrissen, ontwikkelde Mylène de Fresh Up Textielver­frisser, een veelzijdige textielverfrisser voor kleding, stoelen, banken, gordijnen, vloerbekleding, enz. Geurtjes worden geneutraliseerd door de Malodeur Neutralizer Technologie en krachtige parfumparels zorgen bovendien voor een longlasting effect. Gewoon even sprayen en weg zijn die vieze geurtjes!

 • Fresh Up Sport: Dit wasmiddel voor sterk bezwete en licht bevuilde (sport en zwem)kleding is een must have in ieder huishouden! Iedereen maakt het weleens mee: je wast je sportkledij, na het drogen plooi je het op maar je bent helemaal niet happy met de frisheid van het textiel! Je krult je neus en denkt: jakkes! Dit wasmiddel zorgt voor een absolute frisheid! Je merkt onmiddellijk het verschil, zelfs wanneer je kleding te lang in je sporttas of de wasmand heeft gelegen. De formule met Malodeur Neutralizer en Neutrascent Technology maakt dat onaangename transpiratiegeurtjes daadkrachtig geneutraliseerd worden.

 

Wil je Mylènes Fresh-Up gamma en onze andere wasproducten zélf testen en de efficiëntie van deze collectie zelf ervaren? Dat kan! Boek gewoon een homeparty bij een Mylène-consulent(e) in jouw buurt en vertel haar/hem welke collecties jouw interesse wekken. Wedden dat het Fresh Up-gamma binnenkort tot jouw favoriete producten hoort?

Paul Willems

Paul Willems

Product Expert Home Academy