Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

13 apr. 2017 - Gelaatsverzorging

Wat houdt een goede gezichtsverzorging in?

Wat houdt een goede gezichtsverzorging in?

Donkere en korte dagen, weinig slaap en een glaasje extra tijdens de feesten? Boosdoeners voor je stralende en zachte huid. Om je huid te allen tijde in topvorm te houden mag het belang van een correcte reiniging van je huid niet onderschat worden. Er is immers wetenschappelijk aangetoond dat een goed gereinigde huid de werkstoffen die in een gelaatscrème of -serum zitten beter opneemt. Wil je je gezichtsverzorging goed aanpakken en een rode, droge of prikkende huid vermijden tijdens de feesten? Dan mogen deze items niet ontbreken:

Gezichtsverzorging: reinigingsmelk- of balsem

Gezichtsverzorging: reinigingsmelk- of balsem

 

Een reinigingsmelk ontdoet de huid van zichtbaar vuil, talg en make-up, maar ook van onzichtbaar vuil. Voor een optimaal resultaat is het aanbevolen je gelaat twee keer per dag te reinigen, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds.

Let op: gebruik steeds een reinigingsmelk- of balsem die aangepast is aan jouw huid (droge, gemengde, vette of gevoelige huid).

BEKIJK GEZICHTSREINIGING
Gezichtsverzorging: lotion

Gezichtsverzorging: lotion

 

Een lotion hoort onlosmakelijk bij een reinigingsproduct. Hoeveel vrouwen slaan het gebruik van een lotion – ook wel tonic genoemd – niet over tijdens het reinigen van hun gelaat? Zij gaan er verkeerdelijk van uit dat dit gewoon een extra, overbodig product is zonder specifieke meerwaarde. Een grove misvatting echter: een lotion/tonic heeft wel degelijk nut bij een goede en correcte gelaatsverzorging. Dit product heeft immers een reinigingskracht om alle resten van de reinigingsmelk te verwijderen. Het geeft bovendien de nodige verfrissing aan je gelaat na de reiniging. Je gebruikt een lotion/tonic nadat je je make-up verwijderd hebt met een reinigingsmelk of –balsem, en voordat je een (nacht)crème aanbrengt.

BEKIJK GEZICHTSLOTION
Gezichtsverzorging: dagcrème

Gezichtsverzorging: dagcrème

 

Je huid staat elke dag weer bloot aan allerlei – vaak kwalijke - invloeden van buitenaf. Een dagcrème heeft als eerste functie je gezicht beschermen tegen die dagdagelijkse schade, aangericht door de zon (ook bij bewolkt weer) en de kou. Bovendien hydrateert een gelaatscrème je huid intensief: een essentiële stap in de huidverzorging! Op deze manier herstelt de vochtbalans van je huid. Omdat vrouwen een dunnere huid hebben dan mannen, heeft hun huid sneller een tekort aan vocht, waardoor rimpels vaak sneller ontstaan en zichtbaar worden. Ook UV-stralen verouderen je huid danig.

Een kwaliteitsvolle dagcrème draagt dus zeker bij tot de verjonging van je huid. Het is bovendien de perfecte basis voor je make-up. Wel is het belangrijk een dagcrème te kiezen in functie van je huid.

BEKIJK GAMMA
Gezichtsverzorging: peeling

Gezichtsverzorging: peeling

 

Eén keertje per week een masker of gelaatspeeling/scrub aanbrengen is geen overbodige luxe om een mooi velletje te bekomen!

Waarom een scrub zo belangrijk is om van tijd tot tijd te gebruiken? De bovenste huidlaag vernieuwt ongeveer om de maand bij een normale huid. Nieuwe huidcellen worden dieper in de huid aangemaakt, waarna deze zich een weg banen naar de bovenste huidlaag om daar onder de vorm van dode huidcellen af te schilferen. Die schilfers zie je vaak niet en het afschilferen zelf kan soms moeizaam verlopen. Wanneer je bovenop die huidschilfers een lotion, serum of crème aanbrengt, hebben die producten het veel moeilijker om door te dringen en een efficiënte werking te bieden aan je huid.

Een scrub helpt je die dode huidcellen los te laten. Het zijn trouwens die dode huidcellen die je poriën kunnen verstoppen en aanleiding kunnen geven tot puistjes! Een scrub of gelaatspeeling bevordert verder ook de aanmaak van nieuwe, jonge huidcellen, zodat je huid er mooi en stralend blijft uitzien.

BEKIJK FACE SCRUB
Gezichtsverzorging: masker

Gezichtsverzorging: masker

 

Voelt je huid een beetje droog aan of heb je hier en daar wat schrale vlekjes in het gelaat? In de winter kan de huid soms droger worden door de koude, in de zomer kan dit dan weer het resultaat zijn van de warmte, te veel airco in de auto of op je bureau,… Niet meteen een reden om te panikeren. Maar je huid kan op dat moment wel wat extra hydratatie gebruiken bovenop je dag- of/en nachtcrème. In dat geval is een hydraterend masker de ideale oplossing. Voelt je huid wel heel erg droog aan en zelfs onaangenaam trekkerig? Ga dan voor een voedend masker.

 

Of herken je dat: nog geen uur geleden heb je je gelaat gereinigd, maar wanneer je in de spiegelt kijkt glimt je gezicht helemaal? Of je T-zone lijkt een vette glans over zich te hebben? Je huid zal op die plaats(en) meer talg produceren, met een vet aanzicht en aanvoelen als resultaat. Ook onzuiverheden zoals puistjes of mee-eters doen zich hierbij vaak voor. Vervelend, maar een diep reinigend en verzorgend kleimasker verricht dan wonderen.

BEKIJK GEZICHTSMASKER
Ann Bovy

Ann Bovy

Product Manager Beauty