Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

07 mrt. 2018 - Zon

Snel bruin worden: zo doe je het correct én veilig!

Snel bruin worden: zo doe je het correct én veilig!

Speciaal voor iedereen die graag die echte zomerse gloed wil zonder zelfbruiner of zonnebrand heeft Mylène de Starter ontwikkeld. Deze crème bereidt de huid voor op de zon waardoor deze sneller en egaler bruint, minder snel geïrriteerd raakt en goed gevoed blijft. Ann Bovy, Product Manager Beauty bij Mylène, legt uit wat het product juist doe ten helpt je veilig op weg naar een bruiner kleurtje. Bring on the sun!

 

Huidvoorbereiding

De Starter bevat een melanine-activator die de huid in een mum van tijd een bruiner kleurtje geeft. ‘Melanine maakt dat onze huid donkerder kleurt in de zon. De Starter stimuleert de aanmaak ervan en zorgt ervoor dat zelfs bleke mensen sneller bruin worden. Nog voor de huid blootgesteld wordt aan de zon, maakt deze dankzij de Starter al melanine aan waardoor het bruinen eenmaal in de zon extra gestimuleerd wordt’, zegt Ann Bovy, Product Manager Beauty bij Mylène. ‘Bovendien helpen andere bestanddelen van de crème, zoals gistextract en glycerine, bij het egaal bruinen. Glycerine is een vochtvasthoudende stof die de huid zal voeden, terwijl gistextract het lichaamseigen verdedigingsmechanisme activeert.’

 

Goed begonnen is half gewonnen

Het is frustrerend om elke zomer weer tussen alle gebruinde benen de enige te zijn die maar geen kleurtje lijkt te krijgen. De Starter is ontwikkeld om daar verandering in te brengen en zorgt ervoor dat iedereen goed voorbereid de zomer tegemoet gaat. ‘Voor we op vakantie gaan, kopen we een nieuwe bikini, zonnebril, etc… maar onze huid - waarop de impact het grootst is! - wordt helemaal niet voorbereid’, gaat Ann verder. ‘Daarom vind ik het zo belangrijk om een product in ons gamma te hebben dat de huid de voorbereiding geeft die ze nodig heeft! Een logische aanvulling op ons  gamma zonnebescherming.’  Voor het beste resultaat begin je daarom drie weken voor je zonvakantie de Starter dagelijks te gebruiken. Op het moment dat je daadwerkelijk gaat zonnebaden, gebruik je natuurlijk best een kwalitatieve zonnecrème zoals de SPF30 Zonnespray van Mylène. Wees je in elk geval altijd bewust van de gevaren van UV-straling: in deze blog hebben we alle zin én onzin over de zon nog eens op rij gezet.

 

Het stappenplan van Mylène om snel bruin te worden

    1. Starter Crème: Maak je huid sunproof door ze te hydrateren, het bruiningsproces vooraf te starten en te bevorderen. Ideaal voor zongevoelige types die toch een zomers kleurtje willen. Niet zeker wat jouw huidtype is? Check het hier.
    2. SPF30 Zonnespray: Handige, waterbestendige spray met een hoge concentratie aan UVA/UVBzonnefilters. Verrijkt met vitamine E, om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, en glycerine, bekend om haar hydraterende eigenschappen. 
    3. After Sun Body Butter: Lichaamsboter met hydraterend, verzachtend en intensief verzorgend effect op de droge huid. De formule bevat een hoog gehalte aan hydraterende bestanddelen en natuurlijke boters en bevat een verzachtend actief dat helpt roodheid te verminderen.

Zonnebescherming

 

Wanneer we in de zon vertoeven, is het belangrijk om onze huid en die van onze kinderen goed te beschermen tegen haar stralen. Maar ook vóór en na het zonnen heb je belang bij de juiste zonneproducten. Voor het zonnen smeer je best de Mylène Starter Crème. In de zon bescherm je je huid met een aangepaste SPF-factor (SPF20 Sportcrème, SPF25 Anti-aging crème, SPF30 Zonnespray, SPF30 Zonnemelk, SPF50+ Zonne-emulsie). Na het zonnen hydrateer je met de After Sun Body Butter. Safe in the sun!

Wil je meer weten over de Starter Crème of ben je benieuwd naar de andere producten uit ons zonnegamma? Je vindt ze hier één voor één en met een woordje uitleg terug. Uiteraard kan je ook een Beauty-workshop boeken waarin jij en je vriend(in)en alles te weten komen over een optimale zonnebescherming.

Carla Reinacher

Carla Reinacher

Product Expert Beauty Academy