Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

29 jan. 2018 - Haarverzorging

Ontdek de beste shampoo voor elk type (probleem)haar!

Ontdek de beste shampoo voor elk type (probleem)haar!

Krijg je letterlijk grijze haren als je aan je kapsel denkt? Omdat het de dag nadat je het gewassen hebt alwéér vet blijkt? Omdat het de boze verspreider van schilfertjes all-over-your-clothes vormt? Of omdat het er hopeloos kapot uitziet en je je lokken daarom al wéken in een strakke dot draagt bij gebrek aan betere opties? Van welk probleem je haren ook overeind komen te staan, Mylène heeft de beste shampoo in huis voor jou. Always remember: life isn’t perfect, but your hair can be!

 

De beste shampoo voor vet haar:

Ook snel last van vet(tig) haar? Dan produceer je waarschijnlijk te veel talg. Het is namelijk zo dat de talgkliertjes in je hoofdhuid talg produceren en dit talg naar de oppervlakte van de huid sturen om deze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Gaan we met een borstel, kam of gewoon met onze handen door ons haar, dan verspreiden we dit talg over ons hele kapsel. Resultaat: een mooie, gezonde glans. Knap om te zien, toch?! Behalve als we te veel talg produceren, waardoor ons haar een vette indruk geeft en ongewassen lijkt… Mylènes Balance Shampoo werd speciaal ontwikkeld voor de vette hoofdhuid en haren. De verzorgende shampoo reinigt je haar niet alleen, maar vermindert ook de talgproductie van de hoofdhuid waardoor het haar minder zwaar is en het evenwicht hersteld wordt. Je ervaart onmiddellijk een fris gevoel op de hoofdhuid en je haar is weer soepel en vooral veerkrachtig. Extra fijn: na het wassen met dit product kan je je haren super makkelijk doorkammen. Je gebruikt deze shampoo wel best in kuurvorm (3 keer per week gedurende 3 weken) en afwisselend met je gewone shampoo, voor een optimaal resultaat.

 

De beste shampoo voor beschadigd haar:

Om beschadigd haar te kunnen definiëren, moeten we kijken naar de structuur van onze haren. Zo zijn haren opgebouwd uit drie lagen. Haarbeschadiging begint veelal bij de buitenste hoornlaag van het haar. Hierdoor gaan de haren ruw worden en zijn ze minder in staat om het licht te weerkaatsen, waardoor je kapsel er mat en dof uitziet. Wanneer de beschadiging ook doordringt tot de middelste laag, wordt het haar minder elastisch en zal het bijgevolg sneller afbreken of splijten. Als je kapsel droog en broos aanvoelt en je merkt dat het sneller afbreekt, heb ook jij heel waarschijnlijk beschadigd haar. De oorzaak hiervan? Kleuring van het haar, lange lokken die niet voldoende verzorgd werden, te intensief gebruik van de haardroger,… maar ook uitdroging van je haar door de zon tijdens of na de zomer. Wat ook de oorzaak mag zijn: een herstellende shampoo biedt hier soelaas. Doordat Mylènes Repair Shampoo rijk is aan actieve haaremulsie, wordt het haar intensief gehydrateerd en krijgt het opnieuw die gezonde glans. Provitamine B5 maakt de haren bovendien weer stralend en volumineus. Je haar krijgt op die manier opnieuw de nodige veerkracht. De Repair Shampoo beschermt je haar ook efficiënt tegen de hitte van de haardroger en stijltang. Tip: gebruik na het wassen Mylènes Nourishing Mask met hetzelfde parfum als de Repair Shampoo) voor een extra verzorging van je haar!

 

De beste shampoo tegen roos:

Roos of schilfertjes zijn oude huidcellen die loslaten zodra er zich nieuwe huidcellen vormen. Roos kan ontstaan door een overmatige talgproductie en vet(ter) haar, maar evengoed door uitdroging als gevolg van minder kwalitatieve shampoos tégen vet haar, door irritatie afkomstig van haarverzorgende middelen, door een te droog (binnen)klimaat, stress, etc… Al deze externe bedreigingen verzwakken het natuurlijke verdedigingsmechanisme van de hoofdhuid, dat zich probeert te beschermen tegen micro-organismen en schimmelinfecties. Bij aantasting van dit afweersysteem, ontwikkelt een gistinfectie die de celvermenigvuldiging boost. Omdat de huid niet meer in staat is zichzelf te beschermen, ontstaan er vervolgens schilfers die zich op het huidoppervlak beginnen ophopen. Vermengd met talg leidt dit tot roos. Gelukkig bestaat er een efficiënte oplossing: Mylènes Scalp Care Shampoo, die voor alle haartypes met last van roos geschikt is. Deze verzorgende shampoo bevrijdt de hoofdhuid van vervelende jeuk en schilfers, maakt de haren weer soepel en zacht en vergemakkelijkt het doorkammen achteraf. We raden aan deze shampoo in kuurvorm te gebruiken: 8x de Scalp Care Shampoo gebruiken, nadien afwisselend gebruiken met een andere shampoo. Met de Scalp Care Shampoo bied jij efficiënt het hoofd tegen roos!

Haarverzorging

 

Haar dat snel vet wordt? Of juist extreem droog aanvoelt? Lokken die beschadigd zijn? Ontembare krullen? Mylène geeft ook om je haar, en dat uit zich in kwalitatieve shampoos (Mild, Repair, Silver Expert, Balance, Scalp Care), verzorgingsproducten (Soft & Straight Balm, Hair Care Extreme, Nourishing Mask, Leave-in conditioner) en stylingproducten (Styling Clay, Easy Fix, Volumizer, Protect & Style) voor elk type kapsel.

… in combinatie met Mylènes Mild Shampoo!

Deze shampoo is ideaal om afwisselend met één van onze (hierboven vemelde) gespecialiseerde shampoos te gebruiken. Mylènes Mild Shampoo bevat een uiterst milde formule die je toelaat je haren dagelijks te wassen en dit op een bijzonder zachte manier. Resultaat: een glanzend en volumineus kapsel. De tarweproteïnen aanwezig in de formule zorgen er trouwens voor dat je natte haren in 1-2-3 gekamd zijn na het wassen. Maar niet enkel jouw kapsel zal hier blij van  worden; ook je partner en opgroeiende kinderen kunnen deze shampoo elke dag gebruiken. Dankzij het kruidige en frisse uniseks parfum met noten van groene appel en tijm valt hij zéker bij de hele familie in de smaak!

Meer weten over haarverzorging en zelf alle shampoos, verzorgings- en stylingproducten van Mylène ontdekken? Tijdens een homeparty leer je er alles over!

Carla Reinacher

Carla Reinacher

Product Expert Beauty Academy