Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

10 sep. 2017 - Gelaatsverzorging

Mylènes Pollutie Patrouille op pad: bescherm je huid!

Mylènes Pollutie Patrouille op pad: bescherm je huid!

De schadelijke effecten van UV-licht op onze huid, daar zijn we ons intussen meer dan bewust van. Maar wist je dat ook infrarode stralen de huid beschadigen? En, alsof dat nog niet genoeg is: studies hebben uitgewezen dat zelfs pollutie – oftewel luchtvervuiling – niet alleen onze planeet bedreigt, maar ook heel wat schade aan onze huid berokkent. Met alle gevolgen van dien: irritaties, allergieën, een doffe huid, rimpeltjes en pigmentvlekken,… Op slag een rimpel bij na het horen van dit slechte nieuws? Don’t panic: Mylènes Pollutie Patrouille is op pad!

Pollutie: oorzaak van oxidatieve stress

Fijn toch, een dag de stad in trekken met vrienden! Helaas kan dat niet gezegd worden van de luchtkwaliteit die met deze uitstap gepaard gaat… En die carrière waar je zo hard aan werkt door extra lange dagen op kantoor te slijten, blijkt toch ook niet zó gezond als je de ronkende airco in je afgesloten bureauruimte in acht neemt… Deze en nog vele andere verborgen pollutiebronnen zijn vandaag de dag helaas steeds talrijker aanwezig en plegen meer dan ooit roofbouw op onze huid.

 

Vervuilende stoffen, UV- en IR-straling leiden bovendien tot oxidatieve stress in de huid wanneer ze binnendringen. Er ontstaan zogenaamde ‘vrije radicalen’: zeer reactieve, onstabiele deeltjes die als pingpongballetjes heen en weer schieten en zo stukjes van gezonde cellen vernietigen. Deze vrije radicalen maken letterlijk gaten in je Dit kan je bijvoorbeeld merken aan je huid die minder strak begint aan te voelen. In sommige gevallen kunnen deze vrije radicalen ook DNA-schade tot gevolg hebben en zelfs kanker in de hand werken…

 

Exit pollutie, detox your skin!

Schrikken zal je dus niet als we je zeggen dat het meer dan noodzakelijk is om je huid optimaal te behoeden voor bovenstaande agressies. Gelukkig kunnen we onszelf ook effectief beschermen tegen deze vervuilende stoffen en dit schadelijke UV- en IR-licht. Antioxidanten vormen hierbij jouw beauty-schild. Antioxidanten zijn namelijk in staat om de schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Onderzoek toont aan dat antioxidanten eigenlijk de beste behandeling vormen in preventie en vermindering van vrije radicalen.

Speciaal voor al wie geeft om haar huid en de strijd wil aanbinden met pollutie en andere externe boosdoeners, ontwikkelde Mylène een unieke Skin Detox-collectie gestoeld op deze antioxidanten. Deze verzorgingslijn focust op reinigen, het neutraliseren van de reactieve deeltjes en het vormen van een beschermende film op je huid. Kortom: alles om komaf te maken met de nefaste effecten van pollutie en aanverwanten. Want, jawel, Mylènes Pollutie Patrouille is wel degelijk op pad om jouw huid te beschermen!

 

Nieuwsgierig naar onze Skin Detox-collectie? Onze Mylène-consulentes kunnen je er alles over vertellen! Je kan onze antipollutie-producten natuurlijk ook meteen uittesten met je vriendinnen tijdens een gezellige girls night out bij je thuis!

Ann Bovy

Ann Bovy

Product Manager Beauty