Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

12 mei. 2019 - Sfeer & Interieur

Op reis bij je thuis dankzij Mylènes huisparfums

Op reis bij je thuis dankzij Mylènes huisparfums

Nee hoor, je hoeft niet op reis te gaan om de wereld te ontdekken. Je elders wanen kan perfect vanuit je luie zetel. Met de huisparfums van Mylène, die verre oorden en tot de verbeelding sprekende bestemmingen tot bij je thuis brengen. Inne Gielens, Product Manager van de Home-afdeling, heeft een neus voor geuren, en neemt je mee op haar reis rond de wereld.

Over geur

“Vaak zijn we ons niet bewust van het belang van ons reukorgaan. Pas als je neus je in de steek laat, zoals bij een verkoudheid, merk je hoe sterk aanwezig geuren zijn in ons leven. Wist je dat de mens meer dan 10.000 afzonderlijke geuren kan onderscheiden? We vertrouwen meestal op ons zicht en ons gehoor, maar toch reageren we sterker op geuren dan we beseffen. Als een geur onze neus  binnendringt, prikkelen vluchtige chemische stoffen onze geurreceptoren. Die prikkels bereiken onze hersenen, die bepalen met welke geur we te maken hebben en of we die al dan niet herkennen.”

Over de parfums

“We weten uit onderzoek dat geuren bijna uitsluitend in het langetermijngeheugen  worden opgeslagen. Zo kunnen ze herinneringen loswoelen, vaak sterker dan een beeld of een geluid. Hoe fantastisch is het om de magie van een herinnering in een parfum te herbeleven? De aantrekkingskracht die een parfum kan opwekken is enorm. Zo ontstond het idee om wanderlust - het verlangen om te reizen - in een flesje te vatten. Onze huisparfums brengen nieuwe werelden in huis, waarbij elke geur je meeneemt naar een andere bestemming. Je ontdekt verre oorden zonder je te moeten verplaatsen, alsof ze om de hoek liggen.”

Over smaken…

“… en geuren valt niet te twisten. Maar wist je dat je voorkeur voor geuren ook wordt bepaald door je genen? Zij beslissen welk signaal de geurreceptoren in je neus naar je hersenen sturen. Deze combinatie maakt dat iedereen geuren anders ervaart, en dus ook een ander interieurparfum als zijn lievelingsgeur waarneemt. Heerlijk toch, om de sfeer te creëren die jíj wilt, waar en wanneer je dat wilt?”

Over het design

“De vormgeving van onze interieurparfums oogt strak. We kozen minimalistische en tijdloze ontwerpen in gekleurd of gematteerd glas die perfect aansluiten bij de bredere collecties. Onze Room Sticks en Room Sprays zorgen niet enkel voor een langdurige frisheid. Dankzij hun fraaie vormgeving zijn ze ook decoratief het ideale cadeautje voor een verjaardag, geboorte, huwelijk, …”

 

Wil je weten naar welke nieuwe werelden onze huisparfums je meenemen? Lees dan zeker ook deze blog, waarin Inne de verschillende geursensaties uit de doeken doet. Ontdek al onze huisparfums ook in onze webshop!

Paul Willems

Paul Willems

Product Expert Home Academy