Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

11 apr. 2018 - Stories

Mylène & Special Olympics: a #lovely story!

Mylène & Special Olympics: a #lovely story!

Samen mooier en mensen samenbrengen: dát is de kern van Mylène. Iets wat perfect aansluit bij de missie van Special Olympics: mensen met en zonder beperking samenbrengen via sport! Mylène vindt dat iedereen, met of zonder beperking, moet kunnen sporten. Daarom steunen we Special Olympics. Hoe? Gedurende heel 2018 doneerde Mylène per verkocht #lovely-product een deel van de opbrengst aan Special Olympics én gaf 4 Special Olympics-atleten een glansrol in onze voorjaarscampagne!

#lovely-campagne voor een open blik

Mylène is het eerste beautymerk dat kiest voor vier modellen met een verstandelijke beperking om de nieuwe collectie te promoten. ‘We zagen eind maart de video-oproep van SOB  voor de nieuwe #DareToSponsor-campagne op sociale media verschijnen en reageerden onmiddellijk. Samen met Special Olympics Belgium willen we aantonen dat hun atleten - zoals iedereen - een plaats verdienen in de maatschappij én de spotlights’, zegt Alain Duperray, CEO van Mylène. ‘We hopen dat onze #lovely-campagne bijdraagt aan een open blik, en het besef dat een beperking niet is wie je bent. Als partner van Special Olympics Belgium kunnen wij mensen met een verstandelijke beperking bij onze 3.500 verkopers en al hun klanten een plaats in de spotlights geven. Wij geloven in ‘samen mooier’ en dat vieren we offline én online’, aldus Duperray. ‘Inclusiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking is nog lang niet vanzelfsprekend. Maar we merken een kentering. Verschillende grote bedrijven reageerden op onze #DareToSponsor-oproep om onze atleten te steunen. Dat Mylène zich op lange termijn engageert is alweer een belangrijke stap in sociale gelijkheid voor iedereen’, vertelt Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium.

'Wij geloven in 'samen mooier' en dat vieren we offline én online'

Alain Duperray CEO Mylène

 

Plek in de spotlights en op het sportpodium

Voor Special Olympics Belgium-atlete Pauline De Schaepmeester (26, Marke – West-Vlaanderen, gymnastiek, won medailles tijdens 5 edities van de Wereldspelen en tijdens de Nationale Spelen) en atleet-ambassadrice Julie Bourgeois (30, Tellin – Luxemburg, judo, won medailles tijdens 2 edities van de Wereldspelen, tijdens andere internationale evenementen en tijdens de Nationale Spelen) werd hun droom om ooit model te zijn werkelijkheid. ‘Ik ben graag mooi en hoewel ik nerveus was voor deze nieuwe ervaring, vind ik het toch een hele eer dat ik gekozen werd als model voor deze campagne’, vertelt een tevreden Pauline. Julie voegt hieraan toe: ‘Ik vind het prachtig dat mensen met een beperking betrokken worden in dit project. Ik heb mijn beperking altijd al aanvaard en ben zeer blij dat er projecten worden ontwikkeld voor mensen zoals ik, want inclusie is belangrijk.’

'Ik ben graag mooi en hoewel ik nerveus was voor deze nieuwe ervaring, vind ik het toch een hele eer dat ik gekozen werd als model voor deze campagne.'

Special Olympics Belgium-atlete Pauline De Schaepmeester

 

Momenteel bereiden beide dames zich voor op hun deelname aan de Special Olympics Belgium Nationale Spelen die plaatsvinden van 9 tot en met 12 mei 2018 in Doornik en Moeskroen. Dit dient tevens als goede oefening voor hun deelname aan de Wereld Zomerspelen in Abu Dhabi 2019. De atleten zijn dus niet alleen grote fan van mode en beautyproducten, ze leven ook voor hun sport.

Een vaste plek in Mylène-campagnes

Modellen met een verstandelijke beperking krijgen vanaf nu een vaste plek in de campagnes van Mylène, naast en samen met andere modellen. ‘We zijn structureel partner van Special Olympics en dat betekent ook een structurele ondersteuning van hun missie. Vanaf vandaag zal men vaker een model met een verstandelijke beperking tegenkomen in bijvoorbeeld onze make-upvideo’s, op de catwalk bij de verkooplanceringen voor onze consulenten en op ons campagnebeeld’, sluit Duperray af. 

Een leuk weetje over de vzw Special Olympics Belgium, die in 1979 werd opgericht: de organisatie staat niet alleen onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en Koningin, Belgische sportvedetten Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de vzw! Meer informatie en interessante wist-je-datjes over Special Olympics Belgium vind je op hun officiële website en Facebook-pagina.

Vrijwilliger worden of Special Olympics steunen? Kijk hier of volg Mylène op Instagram & Facebook en blijf op de hoogte van het laatste Special Olympics-nieuws, leer de Special Olympics-atleten kennen, en nog zoveel meer!

Céline Sneyers

Céline Sneyers

PR & Events Coördinator