Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

06 mei. 2019 - Beauty from within

Mylène voedingssupplementen: mooi van binnenuit

Mylène voedingssupplementen: mooi van binnenuit

Naast verzorgende cosmeticaproducten lanceert Mylène nu ook voedingssupplementen: extra vitaminen, mineralen en plantenextracten die je uiterlijke schoonheid en gezondheid van binnenuit ondersteunen. Benieuwd naar het wat, hoe en waarom? Dr. Filip Meersman, Chief Scientific Officer bij Mylène en bezieler van de afdeling 'Beauty from within', doet het helder uit de doeken.

Waarom brengt Mylène voedingssupplementen op de markt?

Een gezond lichaam en een mooie huid krijg je niet door te smeren alleen. Er zijn verschillende factoren in het spel: van genen en voeding tot verzorging en levensstijl. Met onze voedingssupplementen steken we de drukbezette consument een handje toe met een holistische aanpak. Door een vitale levensstijl te promoten, en huidverzorging en aanvullende vitaminen, mineralen en plantenextracten aan te bieden. Voedingssupplementen die de huid ondersteunen, noemen we trouwens ook weleens nutricosmetica.

Hebben we überhaupt supplementen of nutricosmetica nodig?

Je lichaam maakt bepaalde noodzakelijke moleculen aan; andere neem je op via voeding. Denk bijvoorbeeld aan essentiële vetzuren, beter bekend als omega-3, -6 en -9. Een gezonde, gevarieerde voeding is de basisvoorwaarde. Maar jammer genoeg volstaat dat niet. Er gaan veel voedingsstoffen verloren bij de bereiding van maaltijden. En lang niet iedereen haalt de norm van vijf porties groenten en fruit per dag. Bovendien werkt huidverzorging alleen in op de bovenste huidlagen, terwijl je je huid ook van binnenuit moet voeden.

Wat zit er in het gamma van Mylène?

In synergie met de bestaande cosmeticaproducten, komen we tegemoet aan de schoonheidsbehoeften van iedere vrouw en man, op om het even welke leeftijd. Dat betekent producten voor je haar, nagels en huid. Vooral je huid heeft extra bescherming nodig tegen de schadelijke effecten van de zon, via een flinke dosis vitaminen, antioxidanten en andere bouwstenen. Voorts hebben we ook supplementen die een gezond gewicht en een fit lichaam bevorderen.

Hoe zit het met de samenstelling?

Mylène 'Beauty from withinbiedt het beste van wetenschap en voeding dankzij oplossingen van plantaardige en natuurlijke herkomst. Daar komen nog voedingsadviezen bij voor welzijn en schoonheid. Onze inspiratiebron is Moeder Natuur: zij brengt al miljoenen jaren ingenieuze oplossingen aan voor grote uitdagingen. Denk aan planten die overleven in extreme droogte. De moleculen die dit mogelijk maken voor planten, kunnen ook nuttig zijn voor een droge huid. Vandaar onze keuze voor actieve stoffen uit planten en algen.

Is de werking van supplementen bewezen?

Absoluut. De gebruikte concentraties extracten, vitaminen en antioxidanten zijn onderbouwd door klinische studies. Een voorbeeld: astaxanthine. Japanse onderzoekers hebben aangetoond dat een dagelijkse inname van vier milligram gedurende zes weken de fijne rimpels vermindert, de huid beter hydrateert en de elasticiteit bevordert.

Hoe is het gamma onderverdeeld?

Er zijn drie categorieën: Skin Care, Weight Management en General Wellbeing. Skin Care bevat producten die complementair zijn aan onze cosmetica. Zoals de Eye Rescue, een oogproduct tegen donkere kringen en wallen, te gebruiken in combinatie met onze Eye Gel Cream. Over rimpels gesproken: veel van onze supplementen zijn rijk aan antioxidanten – ideaal om verouderingsverschijnselen aan te pakken. Astaxanthine is bijna een wondermiddel. Onder Weight Management verstaan we producten die helpen om je gewicht op peil te houden of enkele kilo’s te verliezen. Zo heb je bijvoorbeeld de Phyto Drainage: dit voedingssupplement garandeert een milde, plantaardige en natuurlijke drainage. Want wist je dat je lichaam zichzelf constant probeert te ontgiften? General Wellbeing tot slot biedt fysieke en mentale ondersteuning. Zo is de Natural Detox bijvoorbeeld een uitstekende aanvulling op de gelijknamige cosmeticalijn: het haalt giftige stoffen uit je lichaam en zorgt zo voor een echte detoxkuur.

Smaakt naar meer? Ontdek alle producten op een homeparty: vraag ernaar bij je opgeleide 'Beauty from within' certified-consulente!

Shop Health
Isabelle Goris

Isabelle Goris

Brand Manager