Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

12 sep. 2018 - Lichaamsverzorging

MMMatcha! Meet & eat het groene goud van Japan

MMMatcha! Meet & eat het groene goud van Japan

Dat groene thee gezond is, wisten we al langer. Maar ken jij de 2.0-versie al? Dat is matcha thee, een fijngemalen Japanse groene thee boordevol voedingsstoffen die onze gezondheid ten goede komen. Dat matcha thee duidelijk aan een opmars bezig is, bewijzen de gelijknamige ‘matcha bars’ die her en der openen. In koffies, tonics en limonades: overal duikt matcha op. Zelfs desserts met dit Japanse ‘groene goud’ worden almaar populairder. Wij selecteerden alvast drie supereenvoudige recepten om duimen en vingers af te likken!

More Matcha 1: groene thee-moelleux

 

 

More Matcha 2: groene thee-cheesecake

 

 

More Matcha 3: groene thee-soufflé

 

 

Zin in mmmuch mmmore matcha? Neem dan zeker een kijkje op Facebook en Instagram voor nog meer overheerlijke groene thee-recepten.

Een match(a) made in heaven

Mylène heeft trouwens ook iets met matcha-thee. Een wellness-collectie, zowaar. Het Sukayu-gamma van Mylène werd namelijk geïnspireerd door Japan en de typische badhuizen die er rond de vele warmwaterbronnen gebouwd zijn. De Japanners voltrekken er al eeuwen een uniek badritueel, waarbij ze hun lichaam eerst grondig wassen alvórens ze in bad gaan. Met deze traditie in het achterhoofd ontwikkelden we onder andere een Shower Milk, Bath Milk en Body Milk boordevol Aziatische ingrediënten in de formule… zoals matcha-thee. Gek? Helemaal niet: matcha-thee is immers rijk aan antioxydanten en polyphenolen, waardoor het de huid helpt te beschermen tegen oxidatieve stress en de nadelige effecten van luchtvervuiling. Dit con­centraat helpt ook de microcirculatie te stimule­ren, activeert de celvernieuwing en verbetert de energieproductie van de cel. Je kan dus wel stellen dat groene thee-extract in beautyproducten een match(a) made in heaven is.

Meer uitleg over alle Sukayu-beautyproducten vind je trouwens in deze blog. In dit artikel vind je dan weer alle info terug over de Sukayu-producten die we in onze Home-afdeling aanbieden. Je kan natuurlijk ook altijd één van onze Mylène-consulenten contacteren als je zin hebt om deze collectie live te ontdekken. Sayounara*! (= *Tot ziens)

* Met dank aan de #supermodels van Special Olympics. Meer weten? Lees hier alles over de #lovely story van Mylène & Special Olympics.

Carla Reinacher

Carla Reinacher

Product Expert Beauty Academy