Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

16 okt. 2019 - Stories

Hoe duurzaam leef jij – én wij?

Hoe duurzaam leef jij – én wij?

Duurzaam leven: het begrip valt niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Van voeding en kleding tot beauty en verzorging. Logisch, want we zijn alsmaar meer bereid om onze levensstijl kritisch onder de loep te nemen. Wil jij je verzorging en je huishouden ook duurzamer maken? Met onze tips kom je alvast een heel eind!

Neem het heft in eigen handen

Neem het heft in eigen handen

Duurzaamheid is meer dan een hart voor de natuur. Sommige zaken zijn als consument niet makkelijk te achterhalen. Maar deze dingen kun je alvast wél doen:

 

 • Maak je producten helemaal op. Met een schijnbaar lege tube tandpasta of flesje shampoo kom je vaak nog dagenlang toe.

 • Voorkom dat producten bederven of minder werkzaam worden. Sluit ze goed af en bewaar ze zoals het hoort.

 • Snoei een beetje in je energieverbruik. Sta een minuut minder lang onder de douche, zet je thermostaat een graadje lager (en kruip ’s avonds onder een knuffeldeken!), of was op 30°C in plaats van 40°C.

 • Geef de voorkeur aan herbruikbare in plaats van wegwerpaccessoires: een houten tandenborstel en scheermesje, wasbare wattenschijfjes, …

 • Investeer in hoogwaardige basics, zoals degelijk bed-, bad- en keukenlinnen. Ze gaan langer mee, en zijn prettiger in gebruik.

 

Nog meer tips om duurzaam te leven? Hier vind je alvast nog wat extra inspiratie!

 

Pure Green Collectie

Pure Green

Shower Gel

€ 11,20

Club-prijs: € 10,10

Pure Green

Shampoo

€ 12,70

Club-prijs: € 11,40

Pure Green

Body Milk

€ 16,70

Club-prijs: € 15,00

Pure Green

Day Cream

€ 22,20

Club-prijs: € 20,00

Pure Green

Night Cream

€ 22,20

Club-prijs: € 20,00

Zo draagt Mylène haar steentje bij in duurzaam leven

Zo draagt Mylène haar steentje bij in duurzaam leven

Bij Mylène geen holle slogans! Wij brengen duurzaamheid echt in de praktijk, en communiceren er transparant over. Dit zijn de pijlers van ons beleid:

 

 • Sociaal engagement: Mylène zet Special Olympics-atleten in als model en schonk gedurende heel 2018 een deel van de verkoopopbrengst van de #lovely-collectie aan Special Olympics.

 • In 2015 banden we alle microplastics uit onze cosmetica, en vervingen ze door natuurlijke, biologisch afbreekbare scrubdeeltjes.

 • We verlagen voortdurend ons energieverbruik, en vernieuwden recent onze biologische waterzuivering.

 • We responsabiliseren onze medewerkers, bijvoorbeeld via een fiets- en carpoolweek, en acties om zwerfvuil te ruimen.

 • We produceren zo veel mogelijk lokaal om onnodig transport te vermijden. Daarnaast werken we ook samen met ingrediëntenleveranciers die lokale gemeenschappen ondersteunen.

 • We dringen de hoeveelheid van ons verpakkingsmateriaal zo veel mogelijk terug. De verpakking van onze Pure Green-collectie wordt bovendien vervaardigd uit hernieuwbare bron en is op basis van suikerriet; het doosje van crushed kiwi.
Pure Green Collectie

Pure Green Collectie

Heb jij ons Pure Green-gamma eigenlijk al ontdekt? Deze Mylène-collectie heeft niet enkel een groene verpakking, de producten zijn allemaal 100% natuurlijk, vegan en dermatologisch getest. Ze dragen één voor één zorg voor je huid en je haren, mét respect voor Moeder Natuur. Meer weten? Ontdek de Pure Green Day Cream, Night Cream, Shower Gel, Shampoo en Body Milk op onze webshop of lees er alles over in deze blog!

Isabelle Goris

Isabelle Goris

Brand Manager