Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

19 mrt. 2018 - Schoonmaken

Groene aanslag verwijderen: maak je terras zomerklaar!

Groene aanslag verwijderen: maak je terras zomerklaar!

Kijk jij net als wij ook al uit naar die eerste BBQ met vrienden of familie nu de lente officieel van start is gegaan? Groot gelijk! Onder invloed van o.a. regen, wind, bladval en minder zon krijgen mos en algen ‘s winters helaas de kans om groene smurrie op je terras achter te laten. Mylène deelt graag enkele keukenmiddeltjes die vaak gebruikt worden om deze groene aanslag op je keramische tegels te verwijderen en verklapt meteen ook haar favoriete product om je terras in één beweging grondig én veilig te reinigen en helemaal zomerklaar te maken.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om groene aanslag te verwijderen:

  • Strooi grof zand of as over je tegels, schuur je terras grondig met een harde borstel en spoel na. Je zal zien: het eerste vuil is weg.
  • Gaat het regenen? Verdeel waspoeder over je tegels: de regendruppels zullen het waspoeder verspreiden over je terras en het grootste vuil van je tegels spoelen.
  • Een beetje javel of witte azijn verdunnen in water en het verdunde middel met de gieter over je terras verdelen heeft hetzelfde effect. Let wel op: deze producten kunnen lelijke vlekken achterlaten als ze niet genoeg verdund worden!
  • Als je groene/bruine zeep oplost in water en na inwerking op je tegels het terras goed borstelt, zal je zeker ook een verschil in properheid zien. Je kan de groene zeep ook een nacht onverdund laten inwerken om de dag nadien met de tuinslang te verwijderen (niet tijdens regenachtige dagen).
  • Schrobben met heet water kan nooit kwaad: als de temperatuur hoger is dan 90°C, heeft het zelfs een dodend effect op de groenaanslag.
  • Het gebruik van een hogedrukreiniger lijkt misschien aanlokkelijk, maar valt niet aan te raden: bij een te krachtige straal beschadig je niet alleen de structuur van je vloer en de voegen, je zorgt er zo ook voor dat nieuwe groene aanslag zich makkelijk kan vestigen op je terras.

 

Let op: al deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes dienen met de nodige voorzichtigheid aangewend te worden en zijn op eigen risico. Wil je geen risico nemen en veilig te werk gaan, lees dan snel verder.

 

Grondig én veilig groene aanslag verwijderen met Mylènes Floor Cleaner Soda

Natuurlijk mag een krachtige, geconcentreerde reiniger voor sterk bevuilde binnen- en buitenvloeren* niet ontbreken in ons gamma vloerreinigers! Met de Floor Cleaner Soda is het gedaan met mos en vuilaanslag op je buitenvloeren en uren schrobben om alles weer proper te krijgen.

  • Dankzij actieve detergenten, vuiloplossende bestanddelen en een Cleaning Booster op 100% natuurlijke basis reinigt deze vloerzeep je vloer grondig en snel, zonder het natuurlijke karakter van je vloer of de groene omgeving ervan aan te tasten.
  • De toevoeging van kristalsoda geeft het product bovendien een hogere pH-waarde, wat zorgt voor een betere vetverwijdering. Hoe het werkt? 
  • Je maakt een sopje (20 à 30 ml of 2 à 3 dopjes oplossen per 5 liter water), giet dit over je vloer, schuurt het geheel en laat het product enige tijd inwerken.
  • Ondertussen kan je genie­ten van een deugddoend tasje koffie. Nadat het product goed zijn werk heeft gedaan, schuur je best nog even terug op om nadien alles na te spoelen met zuiver water.

De Floor Cleaner Soda is ook bijzonder efficiënt om de voegen goed zuiver te krijgen. Het weelderige parfum van rozen en jasmijn zorgt tot slot voor een uiterst fris resultaat!   Zo, nu alle groene aanslag verwijderd is en je terras zomerklaar, rest jou enkel nog een datum te prikken voor die allereerste, langverwachte BBQ!

 

Wil je graag ook kennismaken met onze andere gespecialiseerde vloerreinigers, neem dan alvast een kijkje op onze website. Wil je liever nog meer concrete tips & tricks en professioneel advies op maat om aan de grote schoonmaak te beginnen? Dan kan je via onze consulentenfinder altijd een Mylène-expert(e) zoeken die je stap voor stap begeleidt in jouw persoonlijke poets-project. Goed begonnen is immers half gewonnen, toch?

 

 

 

Interne link* Te gebruiken voor keramische tegels, laminaat & buitenvloeren. Niet geschikt voor natuursteen (binnen), vinyl, linoleum, delicate vloeren en houten vloeren (onbehandeld, geverfd en geboend).

Inne Gielens

Inne Gielens

Product Manager Home