Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

27 mei. 2019 - Make-up

Festival Fever: dit is jouw ideale festivalmake-up!

Festival Fever: dit is jouw ideale festivalmake-up!

Festival gepland deze zomer? Dan wil je dansen op knallende beats, meezingen met de hotste bands, feesten met vriend(inn)en, … Je make-up is wel het laatste waaraan je tijd wilt spenderen. In een tentje op de festivalcamping heb je trouwens geen ruimte en comfort voor een uitvoerig beautyritueel. Gelukkig vraagt een geslaagde festivalmake-up niet om uitgebreide plamuur- en tekenkunsten. Tien minuten – én een coole outfit – volstaan om festival-proof voor je favoriete artiesten te verschijnen.

In 10 stappen naar een natuurlijke partylook

 

 1. Breng een primer aan. Zo blijft je make-up de hele dag goed zitten, en loopt je foundation niet uit. Met een oogschaduw-primer komt je oogschaduw niet in de lijntjes terecht. Party all (day &) night long!

 2. Festivalmake-up vraagt om een lichte fond de teint met een subtiel matte dekking voor een natuurlijke, egale look.


 3. Onregelmatigheden camoufleer je met een concealer. Breng hem schuin onder het oog, boven het jukbeen aan voor een mooie highlight.
 1. Poeder je gezicht af met een compactpoeder dat je basismake-up fixeert en je huid mat maakt.

 2. Een blush in een warme tint is perfect in de zomer. Je benadrukt er je jukbeenderen mee waardoor je gezicht wat smaller lijkt. Begin bij de ooraanzet, vervolgens onder het jukbeen richting de mond. Bij een smal gezicht breng je de blush aan op de appeltjes van je wangen voor een vollere indruk.

 3. Heb je van jezelf al volle wenkbrauwen? Dan volstaat het om ze te borstelen en de vorm te fixeren met een beetje wax. Breng eerst de wax aan en borstel dan de haartjes in model. Dunne wenkbrauwen teken je eerst bij met een wenkbrauwpotlood.
 1. Hou je je festivalmake-up graag natuurlijk? Kies dan geen te donkere oogschaduw. Wel een goed idee: drie tinten van hetzelfde kleurenpalet. Zo creëer je een frisse, genuanceerde look met geleidelijke overgangen. Zet de donkerste kleur in een C-vorm langs de buitenkant van je ogen aan. Breng de tussenkleur aan op het bewegend ooglid (binnenkant van je ogen) en de lichtste kleur als highlight onder je wenkbrauwen. Blend de kleuren goed in elkaar voor een mooi resultaat.

 

TIP: met de Pro Palettes van Mylène heb je altijd een matchend trio in de hand!

 1. Om je ogen krachtiger uit te laten komen, zet je een zwart oogpotlood aan tegen de bovenste wimperrand. Vervaag het lijntje met een fijn oogschaduwpenseel. Breng ook wat zwarte eyeliner aan tussen de onderste wimperharen.

 2. Geef je wimpers tot slot een laagje zwarte mascara.


 3. Kies je voor naturelle festivalmake-up? Draag dan gerust een extra opvallende lipgloss of lippenstift in een intense kleur. Een nagellak in dezelfde sprankelende zomerkleur maakt het plaatje compleet.

Voor dit festivalseizoen, hebben we gekozen voor een natuurlijkere look. Maar uiteraard kan je ook gaan voor een meer uitgesproken make-uplook zodat je schittert! Dit is bijvoorbeeld mogelijk met onze After Dark-look : donkere, sensuele en verleidelijke ogen met een beetje drama. Check ook onze Instagram of Pinterest voor jouw ultieme festivalmake-uplook. Waar is da feestje? Hier is da feestje!

Shop Make-up
Carla Reinacher

Carla Reinacher

Product Expert Beauty Academy