Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

21 jan. 2018 - Sfeer & Interieur

Een goede nachtrust gegarandeerd met deze 4 tips

Een goede nachtrust gegarandeerd met deze 4 tips

Een goede, uitgeruste en productieve dag begint met andere woorden de nacht ervóór al. Onnodig te zeggen dat een goede nachtrust van cruciaal belang is. Het gebrek eraan kan bovendien leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Volgende 4 Mylène-tips geven die broodnodige nachtrust alvast een extra duwtje in de rug. Slaap zacht!

1. Ontspan geest & lichaam in bad

1. Ontspan geest & lichaam in bad

Neem er af en toe de tijd voor: zo’n 1,5 uur voor bedtijd een heerlijk warm bad nemen ontspant niet alleen je geest, ook je lichaam: je hoeft helemaal niets te doen behalve liggen en je lichaam blijft vanzelf op temperatuur. Zorg er wel voor dat je niet langer dan 45 minuutjes blijft dobberen en dat je badwater maximaal 39°C bedraagt; te warm water belast de huid immers en droogt ze uit. Een beetje rustgevende, ontspannende olie of badschuim erbij en je kan helemaal genieten.
Geen tijd of zin om een bad te nemen? Ook een douche of voetbad kan bijzonder veel deugd doen. Je lichaam laten ontspannen in warm water maakt je gewoon lekker loom. Ideaal dus om daarna meteen je bed in te kruipen.

2. Life is better in pyjamas

2. Life is better in pyjamas

Wist jij dat het type pyjama een invloed heeft op de kwaliteit van je slaap? Zo mag je pyjama niet te veel warmte vasthouden; wanneer je te warm hebt in bed, maakt je lichaam te weinig melatonine aan om te kunnen inslapen. Verder is het belangrijk dat je pyjama vervaardigd is uit ventilerend materiaal. Katoen, zoals Mylènes Grace-, Midnight- en Sage-collecties, is ideaal. Maar ook zijde en flanel is een goede keuze. Kies je nachtkledij met andere woorden met zorg uit, want geef toe: is het geen doodzonde om je welverdiende nachtrust te laten verstoren door een oncomfortabele pyjama?!

3. Beddenlakens zoals op hotel

3. Beddenlakens zoals op hotel

Onderzoek heeft aangetoond dat we niet alleen langer slapen wanneer we fris en aangenaam ruikend beddengoed hebben, maar ook meer uitgerust opstaan en ons in het algemeen beter voelen. Daar komt nog eens bij dat ons bed een broeihaard is voor allerlei bacteriën, schimmels en mijten. In de ideale wereld zou je je lakens minstens één keer in de week moeten wassen. In de praktijk zal dit eerder om de 2 à 3 weken zijn, niet? Geen nood: als je gebruikmaakt van een kwalitatief wasmiddel ben je alvast op de goede weg. Mylène beschikt trouwens over 6 heerlijke geparfumeerde wasver­zachters die je wasgoed fris en fluweelzacht maken en bovendien geschikt zijn voor de gevoelige huid. Dat zalige hotel-gevoel creëer je zo gewoon bij je thuis. Go for it!

4. Mylènes wondermiddel tegen boze dromen

4. Mylènes wondermiddel tegen boze dromen

Gedaan met slapeloze nachten en boze dromen! Mylène ontwikkelde twee unieke, relaxerende sprays met essentiële oliën voor een ontspannen nachtrust. De combinaties van essentiële oliën hebben een rustgevend en kalmerend effect, en helpen je zo om sneller in te slapen. De Senses Pillow Spray bevat essentiële oliën van o.a. cederhout, eucalyptus, patchoeli en sinaasappel, de formule van de Imagine Pillow Spray bevat essentiële oliën van o.a. bergamot en citrus. De twee overheerlijke parfums laten je beddengoed bovendien heerlijk ruiken. Je verstuift je favoriete Pillow Spray bijgevolg gewoon op je hoofdkussen en/of beddengoed, laat het even vervluchtigen en voor je het weet, jaag jij heerlijke dromen na!

Paul Willems

Paul Willems

Product Expert Home Academy