Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

21 jan. 2018 - Sfeer & Interieur

Een goede nachtrust gegarandeerd met deze 4 tips

Een goede nachtrust gegarandeerd met deze 4 tips

Voldoende slaap is essentieel: ´s nachts recupereert je lichaam namelijk en verwerkt het alle indrukken van de dag. Ook leg je tijdens het slapen een nieuwe energievoorraad aan zodat alle lichaamsprocessen ’s morgens heropgestart kunnen worden. Een goede, uitgeruste en productieve dag begint met andere woorden de nacht ervóór al. Onnodig te zeggen dat een goede nachtrust van cruciaal belang is. Het gebrek eraan kan bovendien leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Volgende 4 Mylène-tips geven die broodnodige nachtrust alvast een extra duwtje in de rug. Slaap zacht!

1. Ontspan geest & lichaam in bad

Oké, we weten allemaal dat je beter niet élke dag een bad neemt – vooral als je een droge huid hebt – en heel waarschijnlijk past dit ook niet dagelijks in je drukke agenda: maar er af en toe tijd voor nemen, loont. Zo’n 1,5 uur voor bedtijd een heerlijk warm bad nemen ontspant niet alleen je geest, ook je lichaam: je hoeft helemaal niets te doen behalve liggen en je lichaam blijft vanzelf op temperatuur. Zorg er wel voor dat je niet langer dan 45 minuutjes blijft dobberen en dat je badwater maximaal 39°C bedraagt; te warm water belast de huid immers en droogt ze uit. Een beetje rustgevende, ontspannende olie of badschuim erbij en je kan helemaal genieten. Geen tijd of zin om een bad te nemen? Ook een douche of voetbad kan bijzonder veel deugd doen. Je lichaam laten ontspannen in warm water maakt je gewoon lekker loom. Ideaal dus om daarna meteen je bed in te kruipen. P.S.: vergeet niet een heerlijk grote handdoek klaar te leggen die tegelijk goed afdroogt én lekker zacht aanvoelt, zoals Mylènes Bamboo- of basiscollectie.

 

2. Life is better in pyjamas

Wist jij dat het type pyjama een invloed heeft op de kwaliteit van je slaap? Je slaapoutfit speelt een belangrijke rol in het hitte-regulatieproces voor en tijdens je slaap en kan een goede nachtrust bevorderen of belemmeren. Zo mag je pyjama niet te veel warmte vasthouden; wanneer je te warm hebt in bed, maakt je lichaam te weinig van het herstel- en groeihormoon melatonine aan om te kunnen inslapen. Verder is het belangrijk dat je pyjama vervaardigd is uit ventilerend en vocht-absorberend materiaal. Katoen, zoals Mylènes Grace-, Sweet-, Midnight- en Sage-collecties, is ideaal. Maar ook zijde en flanel is een goede keuze. Polyester, fleece en wol vermijd je dan weer best aangezien de lucht er niet in kan circuleren. Tot slot wil je natuurlijk dat je nachtkledij vooral zacht en comfortabel aanvoelt. Hoe mooi ook, te veel knoopjes, franjes, labels en andere verfraaiingen kunnen je huid zodanig irriteren, dat je ´s nachts geen oog dichtdoet. Kies je nachtkledij met andere woorden met zorg uit, want geef toe: is het geen doodzonde om je welverdiende nachtrust te laten verstoren door een oncomfortabele pyjama?!

 

3. Beddenlakens zoals op hotel

Een goed bed en een ondersteunende matras en dito hoofdkussen zijn vanzelfsprekend het allerbelangrijkste om van een goede nachtrust te kunnen genieten: dit alles moet natuurlijk in functie zijn van jouw lichaamshouding tijdens je slaap. En ook het beddengoed moet bij je passen. Máár, en dat vergeten we vaak, ons beddengoed moet ook schoon en fris zijn opdat we lekker zouden slapen. Onderzoek heeft aangetoond dat we niet alleen langer slapen wanneer we fris en aangenaam ruikend beddengoed hebben, maar ook meer uitgerust opstaan en ons in het algemeen beter voelen. Daar komt nog eens bij dat ons bed een broeihaard is voor allerlei bacteriën, schimmels en mijten. Afkomstig van een dag buitenshuis, maar ook huidcellen, zweet, haar, make-up en gezichtscrèmes scheiden een hoop vuil af. In de ideale wereld zou je je lakens minstens één keer in de week moeten wassen volgens microbiologen. In de praktijk zal dit eerder om de 2 à 3 weken zijn, niet? Geen nood: als je gebruikmaakt van een kwalitatief wasmiddel (in poedervorm of vloeibaar zoals Mylènes White-, Black- en Color-varianten) ben je alvast op de goede weg. Mylène beschikt trouwens over 6 heerlijke geparfumeerde wasver­zachters die je wasgoed fris en fluweelzacht maken en bovendien geschikt zijn voor de gevoelige huid. Dat zalige hotel-gevoel creëer je zo gewoon bij je thuis. Go for it!

 

4. Mylènes wondermiddel tegen boze dromen

Wij bij Mylène denken dat het beste slaapgeheim vandaag weleens in een flesje zou kunnen zitten. Geen fles alcohol voor alle duidelijkheid, al zal die ook wel een invloed op je slaappatroon hebben... Een flesje Pillow Spray*! Mylène ontwikkelde twee unieke, relaxerende sprays met essentiële oliën voor een ontspannen nachtrust: gedaan met slapeloze nachten en boze dromen! Onze zorgvuldig uitgekiende combinaties van essentiële oliën hebben een rustgevend en kalmerend effect, en helpen je zo om sneller in te slapen. De Senses Pillow Spray bevat essentiële oliën van o.a. cederhout, eucalyptus, patchoeli en sinaasappel, de formule van de Imagine Pillow Spray bevat essentiële oliën van o.a. bergamot en citrus. De twee overheerlijke parfums laten je beddengoed bovendien heerlijk ruiken: de Senses werd verrijkt met een frisse bloemengeur met fruitige noten, musk en hout, de Imagine kreeg een verfijnde, elegante geur mee op basis van musk, groene planten, citroen en sinaasappel. Je verstuift je favoriete Pillow Spray bijgevolg gewoon op je hoofdkussen en/of beddengoed, laat het even vervluchtigen en voor je het weet, jaag jij heerlijke dromen na!

Home-accessoires

 

Maak van je huis een thuis en investeer in huiselijke, gezellige en meer decoratieve accessoires in je leefruimtes. Want, zeg nu zelf: lekker onderuitzakken met een boek en een kop thee in de zetel, dat doe je toch eens zo graag met een cosy Tout Doux-dekentje of Cocoon-plaid erbij?

Nog meer tips nodig voor een goede nachtrust?

Dat kan! Wist je bijvoorbeeld dat Mylène in haar Home-gamma ook verschillende interieurparfums  heeft die je zintuigen meevoeren naar andere oorden? Deze Room Sticks, Room Sprays en Scented Candles creëren zonder twijfel dé ideale geurbeleving en setting om je bij te ontspannen. Twijfel niet om een consulente bij jou in de buurt te zoeken die je alles kan vertellen over Mylènes wondere woonwereld en de daarbij horende sfeer- en geuraccessoires.

Paul Willems

Paul Willems

Product Expert Home Academy