Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

31 okt. 2017 - Lichaamsverzorging

Deodorant of antiperspirant? Fris je oksels & geheugen op!

Deodorant of antiperspirant? Fris je oksels & geheugen op!

Ieder van ons heeft een lichaamsgeur, die daarom niet per se slecht ruikt. Ook vers zweet ruikt initieel nergens naar. Het is pas wanneer bacteriën zich beginnen nestelen – meestal op vochtige, warme plekken zoals de oksels of de intieme zone – dat deze lichaamseigen geur in combinatie met het zweet zich geleidelijk omzet in een minder aan¬genaam luchtje. En dat vindt niemand natuurlijk fijn. Een zweetgeurtje kan je op twee manieren bestrijden: met een deodorant of met een antiperspirant/antitranspirant. Maar wat is nu het verschil?

Deodorant

Een deodorant heeft enkel een ontgeu­rende werking. Hij reduceert of voorkomt de storende geur die ontstaat door inwerking van bacteriën op het zweet. Deodoranten bevatten dus een antimicro­biële stof, dit al dan niet gecombineerd met alcohol dat verfrist en eveneens bac­terieremmend werkt. Door parfum aan het product toe te voegen, kan de storende geur door een aangenaam parfum worden gemaskeerd.

 

Antiperspirant

Een antiperspirant (AP) of antitranspirant helpt het volume zweet te reduceren of te normaliseren. Antiperspiranten be­vatten dus een zweetremmende stof (aluminum chlorohydrate). Ook deze pro­ducten worden geparfumeerd. Wanneer er minder transpiratievocht is, kunnen de micro-organismen minder snel groeien en is de kans kleiner dat men naar zweet gaat ruiken. Bovendien overdekt het parfum van de antiperspirant de storende zweetgeur.

Deodorants

 

Voor de typische, onaangename geur die vrijkomt bij het zweten heeft Mylène twee mogelijke oplossingen: een deodorant en een antiperspirant. De keuze ervoor hangt af van het parfum, gevoeligheid voor alcohol, intensiteit van zweten, gewenste efficiëntie, etc. Choose yours! (Bv. Bolero, BlueBlue, Senses & Yam)

 

De keuze voor een deodorant of een antiper­spirant kan afhangen van het parfum, gevoe­ligheid voor alcohol, intensiteit van zweten, gewenste efficiëntie, enz. Bij Mylène bieden we zowel voor mannen als vrouwen heerlijke geurende deodoranten  en antiperspiranten aan, en dit zowel in roller- als spray-vorm. 

Heb je interesse om meer te leren over lichaamsverzorging?  Tijdens een homeparty kan een beauty-expert(e) je er alles over vertellen!

Ann Bovy

Ann Bovy

Product Manager Beauty