Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

12 aug. 2017 - Gelaatsverzorging

Correct je gezicht reinigen: deze workshop leert je hoe

Correct je gezicht reinigen: deze workshop leert je hoe

De huid vormt het grootste orgaan van ons lichaam en vervult essentiële functies. Ze bedekt onze onderliggende weefsels, ze beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf, ze maakt met behulp van zonlicht vitamine D aan, ze reguleert onze temperatuur,… en ze heeft tot slot ook een esthetische functie. Kortom: je huid draagt zorg voor je, je hele leven lang. Hoog tijd om je huid op haar beurt eens goed te verzorgen. Laten we beginnen bij je gelaat: want, let’s face it, je gezicht reinigen lijkt misschien de meest makkelijke stap in je dagelijkse beautyritueel, lang niet iedereen doet het op de juiste manier…

Aan de slag!

Allereerst een tip: zorg ervoor dat je reinigingsset steeds bestaat uit een reinigingsproduct en een lotion van dezelfde collectie, aangepast aan je huidtype. De werking van deze producten is perfect op elkaar afgestemd.

  • STAP 1: Voorbereiding is alles. Doe je ringen en armbanden dus af en berg ze veilig op. Was je handen ook alvorens je je gezicht wil beginnen reinigen.
  • STAP 2: Doe vervolgens een haarband om. Schuif deze vanaf de nek - van achter naar voren - en breng de band dan met beide handen en gespreide vingers aan van voor naar boven, zonder daarbij de neus of eventuele oorbellen aan te raken.
  • STAP 3: Reinig de ogen zachtjes met een aangepast reinigingsproduct. Doe de wattenschijfjes om je middelvinger en beweeg zachtjes over het ooglid: van boven naar beneden, met ronddraaiende bewegingen, in de richting van de haargroei van de wenkbrauw. Vermijd dat de huid rondom het oog te veel mee beweegt (rechteroog rechtsom / linkeroog linksom). Pas op als je lenzen draagt!
  • STAP 4: Verwijder eyeliner en kajal met het puntje van je wattenschijfje met oogreiniger erop. Wrijf van buiten naar binnen.
  • STAP 5: Reinig de lippen. Span ze op tussen duim en wijsvinger. Verwijder de lippenstift met zacht ronddraaiende bewegingen. Bij de bovenlip werk je van boven naar beneden, bij de onderlip werk je van onder naar boven.
  • STAP 6: Reinig je gelaat met een reinigingsproduct. Het reinigingsproduct zorgt ervoor dat de poriën verwijden. Afvalstoffen en overtollig talg mengen zich en worden verwijderd.
  • STAP 7: Verwijder het reinigingsproduct met vochtige make-upsponsjes. Je werkt opnieuw van boven naar beneden (om en om), vanuit het midden naar buiten toe en blijft steeds contact houden met de huid.
  • STAP 8: Scrub het gezicht met de gelaatspeeling. Verdeel de peeling eerst zacht over het gelaat en wrijf het product daarna met ronddraaiende bewegingen over het gelaat en de hals. Let op bij couperose en actieve acne: verdeel het product heel zachtjes over de huid en breng het met zacht ronddraaiende bewegingen aan op de gevoelige gelaatzones.
  • STAP 9: Verwijder de peelingkorreltjes met kompressen. Doe dit 3 maal, zodat de doorbloeding optimaal wordt gestimuleerd. Zo kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd en kunnen de werkzame stoffen van het masker beter worden opgenomen.
  • STAP 10: Breng het hydraterende masker aan als oogmasker. Daarna verdeel je het voedende masker over de rest van het gelaat en over de hals. Breng het masker aan met een maskerborstel door middel van lange streken. Begin op het voorhoofd – je werkt van boven naar beneden – en ga steeds vanuit het midden naar buiten toe. Laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten zitten. Bij een gemengde tot erg vette huid of in geval van acne kan je plaatselijk, waar het nodig is, het reinigend kleimasker aanbrengen.
  • STAP 11: Spoel alles goed af met sponsjes.
  • STAP 12: Dep het gelaat droog met een tissue.
  • STAP 13: Breng de lotion aan: eerst zacht wrijvend, daarna deppend of kloppend. De lotion heeft verschillende functies: de poriën weer in hun normale stand brengen, de laatste restjes van de reinigingsmelk of het masker wegnemen. Zo is de huid voorbereid op de volgende stap van de gelaatsverzorging.
  • STAP 14: Leg je handen op het voorhoofd en de kin, druk lichtjes aan en trek krachtig los. Daarna herhaal je hetzelfde op de twee wangen en op de kaaklijn. Herhaal steeds drie maal. Je krijgt er bovendien een mooie roze tint van en de huid is snel droog.
  • STAP 15: Tot slot kan je als afsluiting van de gelaatsverzorging een gelaatscrème aanbrengen.

 

Dankzij deze mini-workshop weet jij perfect hoe je gezicht correct te reinigen! Meer info over de huid, haar structuur en haar functies vind je o.a. hier.

 

Lijkt het je trouwens leuk om zelf Beauty-workshops te organiseren én eraan te verdienen? Misschien is de job van Mylène-consulent(e) dan iets voor jou!

Ann Bovy

Ann Bovy

Product Manager Beauty