Gratis levering vanaf €50. Lees meer
Veilig betalen.
Ontvang Club-voordelen. Ontdek
NL

25 nov. 2018 - Make-up

3 beauty-mythes ontkracht door fashionista Nanja Massy

3 beauty-mythes ontkracht door fashionista Nanja Massy

Er bestaan veel vooroordelen over Beauty, zaken waardoor het mensen snel afschrikt om make-up te dragen. Make-upartieste en beauty-blogster Nanja Massy (30), die samen met Mylène naar Beauty Advisors zoekt, wil deze mythes voorgoed laten verdwijnen. “Eerst en vooral: make-up dient in de eerste plaats niet om een totaal andere persoon van je te maken, maar om onze mooiste kanten te accentueren en onze minder mooie te camoufleren”, aldus Nanja. Mylène legde haar nog 3 andere mythes voor:

1. Van make-up dragen krijg je puistjes.

“Dat klopt niet helemaal. Onze huid goed reinigen is heel belangrijk zowel in de ochtend als avond. We kennen het allemaal wel: we komen terug van een feestje en zijn eigenlijk te lui om ons nog helemaal te ontschminken. Ik ben er zeker van dat je dat ooit al eens gedaan hebt. Dat is eigenlijk het slechtste wat je kan doen voor je huid, aangezien ons hoofdkussen de broedplaats is van bacteriën. Daarom is het niet aan te raden om enkel ’s morgens ons gezicht te reinigen, maar ook ’s avonds om deze broedplaats min of meer te voorkomen. Anders krijg je dus ook sneller last van puistjes en oneffenheden.”

Nanja’s advies: “Ga voor reinigingsproducten op maat van jouw huid: Mylène biedt gelaatsverzorging voor de droge, de gemengde, de gevoelige en onzuivere aan.”

2. Ik draag geen make-up, want dat is na een paar uurtjes toch niet meer zichtbaar.

“Deze mythe hoor ik heel vaak. Je hebt geen zin om er energie in te steken want op het einde van de dag zie je niets meer van je make-up. Dit komt meestal doordat je een vette huid hebt die al de make-up opneemt. Je kan een primer gebruiken over je hele gezicht om ervoor te zorgen dat alles netjes op zijn plaats blijft zitten. Om oogschaduw een hele dag te laten zitten gebruik je een oogprimer. Die zal ervoor zorgen dat het poeder niet naar beneden valt of in de plooi van je bewegend ooglid kruipt. Een fixatiespray of –poeder kan ook wonderen doen.”

Nanja’s advies: “Met een kwalitatieve pre make-up, eyeshadow primer en fixeerspray blijft je make-up de hele dag zitten.”

3. Als je ogen fel opgemaakt zijn, moeten de lippen neutraal blijven.

“Akkoord overdag (hangt ook een beetje van je job af natuurlijk) maar ’s avonds mag je echt all the way gaan! Kleurverschillen en contrasten zijn dan niet zo duidelijk meer dus mag je beide mooi accentueren. Het zal zorgen voor meer vorm en diepte. Ik doe het zelf ook vaak als ik op stap ga.”

 

Zoek jij ook een droomjob in de Beautysector?

Je merkt het: na talloze klusjes als make-upartieste voor fotoshoots, editorials & commercials, twee jaar als vaste beautyexpert & blogger bij Belmodo en de lancering van haar eerste boek ‘Do it yourself beauty’ en haar eigen beautymagazine, kan je van de ravissante Nanja heel wat beauty-tips & tricks leren. Check zeker ook Nanja’s Instagram-pagina voor nog meer Beauty-inspiratie! Wist je trouwens dat de fashionista oorspronkelijk afgestudeerd is als leerkracht geschiedenis en kunst? Nanja is hét bewijs dat je van je passie wel degelijk je beroep kan maken.

Wil jij net als Nanja een droomjob in de beautysector? Dat kan! Mylène is namelijk voortdurend op zoek naar Beauty Advisors die hun passie en kennis aan anderen willen doorgeven en een fijne bijverdienste zoeken. Aarzel bij interesse zeker niet om je gegevens achter te laten op deze webpagina; wij contacteren je vervolgens spoedig om je alles over deze droomjob te vertellen en al je bijkomende vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook gewoon langskomen tijdens één van onze Job Events bij jou in de buurt en daar meteen kennismaken met de wondermooie Mylène-wereld. Tot snel?

Carla Reinacher

Carla Reinacher

Product Expert Beauty Academy