Terug naar overzicht

Correct je gezicht reinigen deze workshop leert je hoe

Correct je gezicht reinigen deze workshop leert je hoe
Hannah
27/01/2020
0 ReactiesDe huid vormt het grootste orgaan van ons lichaam en vervult essentiële functies. Ze bedekt onze onderliggende weefsels, ze beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf, ze maakt met behulp van zonlicht vitamine D aan, ze reguleert onze temperatuur,… en ze heeft tot slot ook een esthetische functie. Kortom: je huid draagt zorg voor je, je hele leven lang. Hoog tijd om je huid op haar beurt eens goed te verzorgen. Laten we beginnen bij je gelaat: want, let’s face it, om elke dag te stralen is een goede verzorging van je gezicht van cruciaal belang. Mylène geeft je enkele handige stappen om je gelaat correct te reinigen.

Aan de slag!

Allereerst een tip: zorg ervoor dat je reinigingsset steeds bestaat uit een reinigingsproduct en een lotion van dezelfde collectie, aangepast aan je huidtype. De werking van deze producten is perfect op elkaar afgestemd.

STAP 1: Een goede voorbereiding is alles. Doe je ringen en armbanden dus af en berg ze veilig op voor je begint. Zo loop je niet het risico jezelf onbewust pijn te doen met je juwelen. Was ook je handen alvorens je je gezicht reinigt om te voorkomen dat de bacteriën van je handen op je gelaat terechtkomen.

STAP 2: Doe vervolgens een haarband om. Schuif deze vanaf de nek - van achter naar voren - en breng de band dan met beide handen en gespreide vingers aan van voor naar boven, zonder daarbij je gezicht of eventuele oorbellen aan te raken.

STAP 3: Reinig de ogen zachtjes met een aangepast reinigingsproduct, bijvoorbeeld de Eye Cleanser van Mylène. Doe de wattenschijfjes om je middelvinger en beweeg zachtjes over het ooglid: van boven naar beneden, met ronddraaiende bewegingen, in de richting van de haargroei van de wenkbrauw. Vermijd dat de huid rondom het oog te veel mee beweegt (rechteroog rechtsom / linkeroog linksom). Pas op als je lenzen draagt!

STAP 4: Verwijder eyeliner en kajal oogpotlood met het puntje van je wattenschijfje met oogreiniger erop. Wrijf van buiten naar binnen.

STAP 5: Reinig de lippen. Span ze op tussen duim en wijsvinger. Verwijder de lippenstift met zacht ronddraaiende bewegingen. Bij de bovenlip werk je van boven naar beneden, bij de onderlip werk je van onder naar boven.

STAP 6: Reinig je gelaat met een reinigingsproduct. Het reinigingsproduct zorgt ervoor dat de poriën verwijden. Afvalstoffen en overtollig talg mengen zich en worden verwijderd.

STAP 7: Verwijder het reinigingsproduct met vochtige make-upsponsjes/beautyblenders. Je werkt opnieuw van boven naar beneden (om en om), vanuit het midden naar buiten toe en blijft steeds contact houden met de huid.

STAP 8: Scrub je gezicht met een gelaatspeeling. De scrubdeeltjes in de peeling van Mylène zijn gemaakt uit hernieuwbare bron en dragen zo bij aan een groenere planeet. Verdeel de scrub eerst zacht over het gelaat en wrijf het product daarna met ronddraaiende bewegingen over het gelaat en de hals. Let op bij couperose en actieve acne: verdeel het product heel zachtjes over de huid en breng het met zacht ronddraaiende bewegingen aan op de gevoelige gelaatzones.

STAP 9: Verwijder de peelingkorreltjes met kompressen. Doe dit drie maal, zodat de doorbloeding optimaal wordt gestimuleerd. Zo kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd en kunnen de werkzame stoffen van het masker, dat je na de scrub aanbrengt, beter worden opgenomen.

STAP 10: Breng vervolgens het hydraterend masker, Moisturizing Face Mask aan als oogmasker. Daarna verdeel je het voedende masker, Nourishing Face Mask over de rest van het gelaat en over de hals. Breng het masker aan met een maskerborstel door middel van lange streken. Begin op het voorhoofd – je werkt van boven naar beneden – en ga steeds vanuit het midden naar buiten toe. Laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten inwerken. Bij een gemengde tot erg vette huid of in geval van acne kan je op de plek op de huid in kwestie het reinigend kleimasker, Cleansing Face Mask, aanbrengen.

STAP 11: Spoel alles goed af met sponsjes of warme, vochtige washandjes. Een peeling en masker breng je trouwens het best ’s avonds aan op je gelaat. Zo heeft je huid ’s nachts rustig de tijd om te herstellen en de actieve stoffen in zich op te nemen.

STAP 12: Dep het gelaat droog met een tissue.

STAP 13: Breng een lotion aan: eerst zacht wrijvend, daarna deppend of kloppend. De lotion heeft verschillende functies: de poriën weer in hun normale stand brengen, de laatste restjes van de reinigingsmelk of het masker wegnemen. Zo is de huid voorbereid op de volgende stap van de gelaatsverzorging.

STAP 14: Leg je handen op het voorhoofd en de kin, druk lichtjes aan en trek krachtig los. Daarna herhaal je hetzelfde op de twee wangen en op de kaaklijn. Herhaal steeds drie maal. Je krijgt er bovendien een mooie roze tint van en de huid is snel droog, zodat tot slot een gelaatscrème kan worden aangebracht.

STAP 15: Breng als afsluiting van de gelaatsverzorging een gelaatscrème aan. Vergeet deze stap zeker niet. Na de intensieve verzorging van je huid met peeling en maskers heeft ze behoefte om gehydrateerd en gevoed te worden. Bovendien neemt je huid na de peeling en het masker de crème extra goed op.

Lijkt het je trouwens leuk om zelf Beauty-workshops te organiseren én eraan te verdienen? Misschien is de job van Mylène-consulent(e) dan iets voor jou!


Aanbevolen producten

Neumlift Anti-age Cream Combination Skin
15% Korting
Skinneum
Neumlift Anti-age Cream Combination Skin
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 51,81
Bekijk product
Hydra Lift 30+
Aurage
Hydra Lift 30+
5 sterren
(4)
Vanaf € 26,95
Bekijk product
Activ Lift 50+
Aurage
Activ Lift 50+
4,7 sterren
(50)
Vanaf € 26,95
Bekijk product
Moisturizing Face Mask
Moisturizing Face Mask
Vanaf € 20,95
Bekijk product
Cell Booster 40+
Aurage
Cell Booster 40+
5 sterren
(12)
Vanaf € 26,95
Bekijk product
Eye Cream Night
Anti-aging
Eye Cream Night
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 20,95
Bekijk product
Night Repair Plus
Aurage
Night Repair Plus
4,8 sterren
(14)
Vanaf € 30,95
Bekijk product
Calcium Expert 60+
Aurage
Calcium Expert 60+
4,7 sterren
(22)
Vanaf € 26,95
Bekijk product
Replumping Cream
Skinneum
Replumping Cream
Vanaf € 60,95
Bekijk product
Micellar Foam
Skinneum
Micellar Foam
Vanaf € 20,95
Bekijk product

Lees ook

Jouw stappenplan naar een stralende huid

Jouw stappenplan naar een stralende huid

Een goede huidverzorgingsroutine is belangrijk, meer nog, het is essentieel voor een gelukkige en gezonde huid die straalt. Wij helpen je graag om alle stappen in de goede volgorde aan te brengen.

Lees meer Lees meer
Kerststress voorkomen? Zó doe je dat!

Kerststress voorkomen? Zó doe je dat!

De kerstdagen zijn voor veel mensen ook de meest stressvolle dagen van het jaar. Hoe kom je nu de feestdagen zo ontspannen mogelijk door? Mylène geeft tips!

Lees meer Lees meer
Cadeautips: ideeën en inspiratie voor de Mylène-lover

Cadeautips: ideeën en inspiratie voor de Mylène-lover

Laat je inspireren door onze cadeautips en verras de Mylène-lover in je leven met één van onze cadeaus onder de boom.

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties