Terug naar overzicht

SOS vermoeide ogen en wallen

SOS vermoeide ogen en wallen
Anna
23/12/2020
0 Reacties

Zorgen omwille van het coronavirus, stress door de combinatie van telewerk en kinderen, een gebrek aan sport, jobonzekerheid… deze moeilijke periode is niet echt bevorderlijk voor onze nachtrust. Opgestaan met wallen en donkere kringen onder je ogen? Die vermoeide blik heb je waarschijnlijk te danken aan te weinig slaap. Door slaapgebrek worden er namelijk te weinig afvalstoffen en vocht afgevoerd, waardoor het zich ophoopt onder je ogen. Het resultaat? Een vermoeide uitstraling en een doffe huid. Geen pretje natuurlijk. Ontdek onze 5 tips & tricks voor een uitgeruste oogopslag en een gezonde glow!

1. Zorg voor voldoende slaap

De grootste boosdoener is slaapgebrek. Probeer daarom elke nacht ongeveer 7 tot 8 uur te slapen om wallen en donkere kringen onder je ogen te vermijden. Voldoende slaap zorgt namelijk voor een frisse en opgewekte uitstraling!

2. Water is je beste vriend

Je hoort overal dat je dagelijks 1,5 tot 2 liter water moet drinken en koffie best vermijdt. En dat is ook niet zonder reden. Ons lichaam bestaat voor 60% uit vocht. Voldoende water drinken zorgt ervoor dat je lichaam dat vocht goed kan afvoeren zodat het zich niet ophoopt en wallen veroorzaakt. Neem dus altijd een flesje water met je mee waar je ook naartoe gaat!

3. Goed masseren

Wist je dat je het vocht onder je ogen ook zelf kan weg masseren? Dit doe je door met je ringvingers het vocht van je binnenste ooghoek zachtjes naar buiten te duwen. Op die manier duw je het vocht in de lymfebanen, die het vervolgens afvoeren. Sluit je massage af met ronddraaiende bewegingen op je slapen.

4. Conceal it!

Met de juiste concealer kan je makkelijk die vervelende donkere kringen onder je ogen verbergen. Gebruik een concealer die goed dekt en ook een tintje lichter is dan je huidskleur. Zo creëer je automatisch een frissere blik. Gebruik je vingertop en breng al deppend aan op de huid onder je ogen.

Eye Cream Night
Anti-aging
Eye Cream Night
4 sterren
(2)
Vanaf € 21,99
Bekijk product
Eye Cream Day
Anti-aging
Eye Cream Day
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 22,99
Bekijk product
Concealer
Concealer
Vanaf € 16,99
Bekijk product

5. Hydrateer je oogcontouren

Een hydraterende oogcrème voedt de huid rondom de ogen en maakt ze opnieuw soepeler. Mylènes Eye Cream Day met hypoallergeen parfum is mild voor de huid en reduceert wallen en donkere kringen. Gebruik deze oogcrème bij voorkeur dagelijks ’s morgens na het reinigen en voor het aanbrengen van je dagcrème. Verdeel de oogcrème op de huid rondom de ogen en dep deze zachtjes in met je vingertoppen. Gebruik in combinatie met de Eye Cream Night voor een optimaal resultaat.

Lees ook

Spring is in the (h)air!

Spring is in the (h)air!

Geef je haar een welverdiende oppepper na de winter en ga snel weer stralend de deur uit. Dankzij deze essentials creëer je meer volume en veerkracht en lijkt het alsof je nét van de kapper terugkomt.

Lees meer Lees meer
Maak je benen lente-proof!

Maak je benen lente-proof!

Na een lange winter is er best wel wat werk aan de winkel, maar dankzij dit eenvoudige stappenplan is het voortaan élke dag leg day! Doe jij met ons mee?

Lees meer Lees meer
Verwelkom de lente met een manicure at home!

Verwelkom de lente met een manicure at home!

Hou jij ook van mooie, verzorgde nagels? Wij ook! Bereid je voor op de komst van de lente met een frisse manicure en fleur je look op met een elegant of vrolijk kleurtje op je nagels!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties