Terug naar overzicht

Simpele Body Boost: fitnessoefeningen voor thuis

Simpele Body Boost: fitnessoefeningen voor thuis
Anna
19/11/2019
0 Reacties


Dat een fit en gezond lichaam zorgt voor een healthy en happy mind is geen verrassing. Heb je last van de corona blues? Probeer dan jezelf aan te zetten om wat meer te bewegen. Want zelfs al na 10 minuten lichaamsbeweging per dag zal je stemming aanzienlijk verbeteren! Geen idee waar je moet beginnen? Mylène geeft je alvast 3 mogelijke manieren om fitter en gezonder door het leven te gaan.

Let’s get to work(-out)!

Een fit lichaam in enkele minuten per dag? De befaamde 7-minutenwork-out belooft het. Volhouden is uiteraard de boodschap. Maar het principe is simpel: 12 oefeningen van 30 seconden met telkens 10 seconden pauze ertussen.

Naarmate je vordert, gaat het steeds gemakkelijker. En dan hebben wall sits, jumping jacks, crunches, lunges en planks geen geheimen meer voor jou. Klinken deze termen Chinees? We illustreren ze en leggen er enkele voor je uit.

Probeer deze dagelijkse work-out te integreren in je ochtendroutine. Dan start je je dag fit – zonder te moeten denken aan wat je ’s avonds nog te wachten staat. Alle begin is moeilijk, dus doe het de eerste dagen rustig aan.

Fitnessoefening voor thuis

Fitnessoefening voor thuis 1: squat

Train je been- en bilspieren met squatbewegingen. Slanke benen en billen gegarandeerd.

Fitnessoefening voor thuis 2: plank

De ideale oefening voor een strakke buik. Span je buikspieren goed aan zodat je de druk voelt.

Fitnessoefening voor thuis 3: lunge

Verstevig de spieren van je onderlichaam. Probeer ook eens walking lunges (niet te verwarren met walking lunches...) en jumping lunges.

Fitnessoefening voor thuis 4: crunch

Ook met crunches train je je buikspieren efficiënt. Plaats je handen achter je hoofd voor extra intense crunches.

Secret trainer

Heb je weinig tijd of ben je geen sporty spcice? Niet getreurd. Mylène heeft een rijke lichaamsverzorgingscollectie met tal van producten die je lichaam in vorm houden zonder al te veel moeite:

Ontdek onze ‘personal trainers’ en sta versteld van het resultaat!

Collagene Body Milk
Collagene Body Milk
4,1 sterren
(9)
Vanaf € 22,94
Bekijk product
Cellulite Control
Cellulite Control
4,5 sterren
(2)
Vanaf € 26,99
Bekijk product
Excellence Body Cream
Aurage
Excellence Body Cream
4 sterren
(4)
Vanaf € 32,99
Bekijk product


Bonus: kleine beweging-boosters in je dagelijkse leven

Meer bewegen betekent een fitter en strakker lichaam. Door een paar kleine en simpele aanpassingen die je elke dag makkelijk kan uitvoeren, zorg je er al voor dat je lichaam automatisch meer beweging krijgt. Weinig inspanning kan veel opleveren. Minimum effort, maximum results!

1. Gebruik een stappenteller

Zorg dat je altijd je stappenteller bij je hebt (op je smartphone) en probeer dagelijks 10.000 stappen te zetten. Laat de auto of de fiets een paar keer staan om dit doel te behalen.

2. Neem altijd de trap

De lift is verleidelijk, maar de trap nemen is een stuk gezonder. Zo levert het shoppen meer op dan alleen nieuwe kleding!!

3. Zorg voor makkelijker meer stappen

Stap een halte eerder uit bij de bus, tram of metro en doe het laatste deel te voet. Geniet van de mooie omgeving!

4. Maak het leuk!

Maak je bewegingsmomenten aangenamer door je favoriete muziek of een podcast op te zetten. Zo gaat de tijd een stuk sneller.

5. Doe kleine bewegingen tussendoor: sta !

Sta je in de rij of zit je achter je bureau? Maak dan microbewegingen die niemand anders opvallen. Denk hierbij aan het aanspannen van je buikspieren, ronddraaien van je voeten of squats tijdens het schoonmaken.

Lees ook

In 3 stappen naar een zomerse glow

In 3 stappen naar een zomerse glow

Ben je nog niet helemaal klaar om te shinen of ben je nog onderhevig aan de naweeën van het grillige voorjaar? Deze beauty-items zullen je gegarandeerd op weg helpen om je face & body te laten stralen alsof je net terug bent van vakantie!

Lees meer Lees meer
Snel bruin worden? Zo doe je dat correct én veilig!

Snel bruin worden? Zo doe je dat correct én veilig!

Droom jij ook al van cocktails, bikini’s en lekker zonnebaden? Volg onze tips en ontdek hoe jij gezond en veilig aan je zonmarathon kan beginnen. Tijd om zorgeloos te genieten van een stralende huid!

Lees meer Lees meer
Spring is in the (h)air!

Spring is in the (h)air!

Geef je haar een welverdiende oppepper na de winter en ga snel weer stralend de deur uit. Dankzij deze essentials creëer je meer volume en veerkracht en lijkt het alsof je nét van de kapper terugkomt.

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties