Terug naar overzicht

Meer volume in fijn, plat haar? Enkele (h)aardige tips!

Meer volume in fijn, plat haar? Enkele (h)aardige tips!
Hannah
27/01/2020
0 ReactiesEen mooi volumineus kapsel: staat dit niet bij haast elke vrouw hoog bovenaan haar beauty-wishlist? Voor wie gezegend is met erg steil en sluik haar, lijkt volume creëren helaas vaak een enorme klus… Gelukkig weet Mylène raad! Met deze simpele tips creëer je meer volume én veerkracht in je futloze haar. Zo ga jij in een mum van tijd met stralende lokken de deur uit.

7 tips voor meer volume in je haar

 • Gebruik een mild reinigende shampoo die het haar tegelijk versterkt.

  Fijn haar heeft een aanzienlijk kleinere diameter dan dik haar waardoor de kans bestaat dat je kapsel gebrek aan volume heeft. Fijn haar bevat eveneens 50% minder proteïnen dan normaal haar. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een milde reiniging.


 • Wrijf je haar na het wassen niet droog met een handdoek.

  Nat haar is immers kwetsbaarder, en kan dus gemakkelijker beschadigd worden. Knijp je kletsnatte lokken liever zachtjes uit met je handen of dep het grootste vocht weg met je handdoek en wikkel je haar daarna in een twist towel; zo kan het verder natuurlijk drogen.


 • Gebruik een volume-booster op de haaraanzet vooraleer je het föhnt.

  Door een mousse of spray aan te brengen alvorens je met de haardroger aan de slag gaat, geef je je haar niet alleen een maximale volume-boost, je fixeert je lokken ook en zorgt ervoor dat ze na het drogen stevig in model blijven. Breng het product steeds aan bij de haarwortel op een ondersteunende manier en in kleine hoeveelheden. Kneed de Mylène Volumizer zachtjes in je haar. Dit werkt het best op handdoekdroog haar.

 • Droog je haar met je hoofd voorovergebogen.

  Ondersteboven drogen is echt dé truc als je meer volume wilt! Eigenlijk is het logisch: wil je een bepaalde vorm in je kapsel, dan moet je het ook altijd in die vorm drogen. Als je je haar graag zo stijl mogelijk draagt, droog je dus best van boven naar beneden zodat je de wortels plat naar beneden droogt. Wil je daarentegen meer volume bij de haaraanzet creëren, dan droog je het haar liever voorovergebogen: zo blijven de haren als het ware een stukje vanaf je hoofdhuid ‘staan’.

 • Gebruik een gel-spray of verstevigende haarspray na het föhnen.

  Na het föhnen kan je nog even met een koude luchtstroom op het haar blazen: je haarschubben sluiten hierdoor opnieuw en je lokken krijgen er een mooie glans van. Gebruik hierna een verstevigende haarspray voor meer fixatie en volume daar waar jij het nodig acht. Belangrijk bij fijn en dun haar: hef de haarstrengen op en spuit de spray langs onder op het haar, zo wordt het gewicht naar boven ‘geduwd’ en creëer je meer volume. Ook een styling klei kan je hiervoor aanwenden: klei maakt je haren ‘dikker’ en geeft je kapsel meer structuur en volume zonder de haren zwaar te maken.

 • Draag je haar regelmatig op een andere manier.

  Als je je lokken elke dag op dezelfde wijze in model brengt, zal je haardos ook niet geneigd zijn om daar uit zichzelf verandering in te brengen. Integendeel: je moedigt je kapsel in feite aan om nóg futlozer te worden. Draag je je haar geregeld anders, dan krijgt je haaraanzet meteen al meer veerkracht. Breng je scheiding bijvoorbeeld eens een keer rechts van het midden aan in plaats van zoals gewoonlijk links. Of ga eens voor een zigzag-haarscheiding. Hier vind je alvast vijf makkelijke kapselideetjes! 

 • Was je haar niet te vaak!

  Je leest het goed: niet te vaak, en al zeker niet elke dag! Dat lijkt voor sommige vrouwen misschien een nachtmerrie, maar je kapsel wordt van te vaak wassen droog, dof en futloos. Dit komt omdat je alle natuurlijke oliën van je hoofdhuid afspoelt door je haar te vaak te wassen. Sla die shampoo-beurt dus gerust een keer over. In het begin zal je haar misschien wat sneller vet worden, maar geloof ons: je kapsel zal er al snel de vruchten van plukken en voortaan wél enkele dagen langer mooi blijven.

En last but not least, de gouden basisregel wat verzorging en styling betreft: less is more! Gebruik niet te veel verzorgende producten, want deze verslappen fijn haar.

Kun je wel wat hulp gebruiken van een expert? Nodig dan een Mylène-consulent(e) uit voor een leuke workshop voor jou en je vriendinnen waarbij je al onze producten kan testen!

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{ product.collection }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}} € {{product.ab_price | money_eu}}
Shop nu
{% endfor %}

Lees ook

De 8 beste beautygeheimen ontrafeld

Ontrafeld: de 8 beste beautygeheimen voor een gezonde en stralende look. Jouw skin care en bodycare routine zullen er nooit meer hetzelfde uitzien.

Lees meer Lees meer

De beste zonnecrème: vóór, tijdens en na het zonnen

Ook vóór en ná het zonnen heb jij baat bij de beste zonnecrème. Dankzij deze 5 zonnetoppers ga jij een zorgeloze zomer tegemoet!

Lees meer Lees meer

Mondmasker aan? Let your eyes do the talking!

Onze ogen zijn de spiegels van onze ziel. Ze liegen nooit en laten in elke situatie de waarheid zien, ongeacht het masker dat we op zetten. En dat laatste mogen we vandaag de dag heel erg letterlijk nemen!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties