Terug naar overzicht

Gezichtsmaskers: 5 tips voor het beste resultaat

Gezichtsmaskers: 5 tips voor het beste resultaat
Anna
2/11/2020
0 Reacties

Wat is het toch heerlijk om op een vrije dag uitgebreid de tijd te nemen voor je huidverzorgingsroutine en te genieten van een ontspannend gezichtsmasker. Het aanbrengen van een masker is uiteraard niet erg ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat je vooraf verschillende stappen onderneemt zodat je huid alle werkzame stoffen van het gezichtsmasker opneemt. Ontdek onze tips!

1. Maak er een uitgebreid verwenmoment van

Neem lekker je tijd en maak er meteen een uitgebreid verwenmomentje van. Laat een heerlijk warm bad lopen en gebruik een zijdezacht badschuim of je favoriete badolie. Leg je telefoon aan de kant en zet je favoriete muziek aan op de achtergrond. Even helemaal niets doen en genieten!

2. Reinig goed je huid

Het is belangrijk dat je je huid goed reinigt voordat je aan de slag gaat met een gezichtsmasker. Mylènes Cleansing Foam reinigt de huid in alle zachtheid en verwijdert efficiënt make-upresten en onzuiverheden. Open daarna je poriën door een washandje in heet water te dompelen en op je gezicht te leggen. Door je poriën te openen voordat je je masker aanbrengt zal je huid de werkzame stoffen beter kunnen opnemen.

3. Kies het juiste masker voor jouw huidtype

Nadien is het tijd voor je gezichtsmasker! Voelt je huid een beetje droog aan? Kies dan voor Mylènes Moisturizing Face Mask. Heb je eerder last van puistjes, mee-eters en huiduitslag ten gevolge van het dragen van je mondmasker? Gebruik dan het Cleansing Face Mask. Breng aan met propere handen of gebruik een zachte kwast. Extra tip: snijd twee dunne schijfjes komkommer en leg deze zachtjes op je ogen. Dit zal helpen om te ontspannen en de zwelling rond je ogen te verminderen terwijl je masker intrekt.

Cleansing Face mask
Cleansing Face mask
Vanaf € 21,99
Bekijk product
Impure Skin Reinigingsschuim
Impure Skin Reinigingsschuim
Vanaf € 15,99
Bekijk product
Bath Oil
The Original
Bath Oil
5 sterren
(1)
Vanaf € 27,99
Bekijk product
Moisturizing Face Mask
Moisturizing Face Mask
4,8 sterren
(6)
Vanaf € 21,99
Bekijk product

4. Laat lang genoeg zitten

Laat het masker goed inwerken. Ga ondertussen lekker in de zetel zitten of in bad liggen, zet je favoriete serie of muziek op en neem de tijd om je te ontspannen! Om ervoor te zorgen dat je huid alle ingrediënten goed opneemt raden we je aan om het masker zo’n 10 tot 15 minuten te laten zitten. Als je het er eerder afhaalt, krijg je hoogstwaarschijnlijk niet het gewenste resultaat.

Gezichtsmaskers zijn goed voor je huid. Door deze stappen wekelijks te herhalen krijgt je huid een gezonde glans en kan je weer zelfverzekerd op pad!

Lees ook

6 tips voor een goede nachtrust

6 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust zorgt voor een stralende huid, een sterk immuunsysteem en een gezonde levensstijl. Ontdek onze tips & tricks voor een deugddoende nachtrust!

Lees meer Lees meer
SOS vermoeide ogen en wallen

SOS vermoeide ogen en wallen

Zorgen omwille van het coronavirus, stress door de combinatie van telewerk en kinderen, een gebrek aan sport, jobonzekerheid… deze moeilijke periode is niet echt bevorderlijk voor onze nachtrust. Geen pretje natuurlijk. Ontdek onze tips & tricks!

Lees meer Lees meer
De kracht van een goede nacht: waarom onze huid deze time-out nodig heeft!

De kracht van een goede nacht: waarom onze huid deze time-out nodig heeft!

Het wordt niet voor niets een schoonheidsslaapje genoemd, want terwijl jij lekker ligt te slapen herstelt je huid van een drukke dag. Benieuwd naar de kracht van een goede nacht? Lees dan zeker verder!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties