Terug naar overzicht

Cellulite bestrijden: 5 tips die écht werken!

Cellulite bestrijden: 5 tips die écht werken!
Hannah
23/01/2020
0 Reacties
Tips tegen cellulite

Iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te kampen. Slechts de lucky few ontspringen de dans. Maar vergis je niet: het heeft niets te maken met dik of dun. Zelfs de meest slanke modellen kunnen er last van hebben. Je raadt het al: we hebben het over de gevreesde sinaasappelhuid oftewel cellulite.

Cellulite? Cellu-niet!

Cellulite is niet te verwarren met 'cellulitis': een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel.

Cellulite is puur vet. Dat is helaas de harde waarheid. Sinaasappelhuid, putjes, bobbels, vetophopingen, maanlandschap, ... we kunnen cellulite op vele manieren benoemen.

Als het een geruststelling kan zijn, je bent niet de enige die er last van heeft: 80 tot 95% van de vrouwen heeft er mee te kampen. Cellulite wordt in eerste instantie veroorzaakt door een slechte onderhuidse doorbloeding. Hierdoor kunnen er minder voedingsstoffen worden aangevoerd en worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Daardoor krijgt je lichaam te maken met ophopingen van vet, vocht en afvalstoffen. Door de opgehoopte afvalstoffen ontstaat er een bobbelig oppervlak. Dit zorgt voor een nog slechtere bloedtoevoer en nog meer ophopingen.

Geen paniek! Cellulite valt ook deels te bestrijden. We hebben hieronder de 5 meest efficiënte tips voor jou opgelijst. Getest... en met succes!

Collagene Body Milk
Collagene Body Milk
4,1 sterren
(9)
Vanaf € 22,94
Bekijk product
Cellulite Control
Cellulite Control
4,5 sterren
(2)
Vanaf € 26,99
Bekijk product
Collagen Beauty Booster
Collagen Beauty Booster
Vanaf € 23,50
Bekijk product

1. Eet gezond

Voeding is heel erg belangrijk om sinaasappelhuid te bestrijden. Probeer gezond, gevarieerd en uitgebalanceerd te eten. Eet veel fruit en groenten en vermijd vetten en suikers. Denk vooral aan fruit en groenten met veel vitamine C, zoals sinaasappels (o, de ironie), citroenen, kiwi's, ... Zij houden je huid soepel en elastisch. Daarnaast eet je best volkoren granen zoals bruine pasta en bruine rijst. Broccoli is ook een aanrader. Bewerkte voeding laat je beter links liggen. Zo kan je ontstekingen voorkomen. Chips, koekjes en chocola met minder dan 70% cacao eet je dus beter niet.

2. Sporten is de boodschap

Elke dag een beetje sporten is gezond, geeft je energie en zorgt daarenboven voor een betere doorbloeding. En laat dat nu net de sleutel zijn in de bestrijding van cellulite. Hardlopen, zwemmen, dansen, yoga, ... keuze te over. Geen excuses dus, bewegen!

Ook op het werk kan je ervoor zorgen dat je meer beweegt. Heb je een vraag voor een collega? Wandel dan liever eens naar zijn/haar bureau in plaats van de telefoon te nemen. Alle bee(n)tjes helpen!

4. Laat je masseren

Een dagelijkse massage is niet enkel ontspannend maar vergroot ook de kans op strakke benen. Door het masseren van je benen en billen wordt de doorbloeding gestimuleerd en kunnen vetten afgebroken worden. Aan Mylènes Cellulite Control en The Botanical Body & Massage Oil heb je alvast goede massage-partners!

4. Smeren maar!

Smeren, smeren en nog eens smeren. We kunnen het niet genoeg benadrukken. Mylènes Cellulite Control bevat organische jodium en essentiële oliën uit gember, kurkuma en kruidnagel. Organische jodium activeert de afbraak van vet, waardoor de vetcellen verkleinen en de stroom van voedingsstoffen terug kan opgetrokken worden. De essentiële oliën werken in synergie met het organische jodium en verhogen de microcirculatie. Daardoor geeft de crème eerst een koud en nadien een warm gevoel op de huid. De unieke formule van de Cellulite Control pakt jouw cellulite gericht aan.

5. Drink veel water en groene thee

Naast voeding is drinken enorm belangrijk wanneer je cellulite wil behandelen en bestrijden. Je hoeft water trouwens niet enkel als bron- of kraantjeswater in te nemen. Zowel groene als witte thee hebben aanvullende bestanddelen die nog werkzamer zijn dan puur water wanneer je cellulite wil bestrijden. Drie à vijf tassen groene thee per dag is aangeraden. Thee bevat een stof die de afgifte van opgeslagen vet in het lichaam stimuleert. Probeer daarnaast zo weinig mogelijk alcohol of drankjes met cafeïne (zoals koffie) te drinken.

Nog meer producten ontdekken?

Naast Cellulite Control nog meer producten ontdekken uit onze lichaams verzorgings collectie? Aurage Excellence Body Cream is een well-agingcrème die rimpels bestrijdt. Shape-Up zorgt dan weer voor een strakke buste en decolleté. Mylènes Bolero Body Butter is rijk aan cacao- en karitéboter en zorgt voor een intense voeding van je huid. Boost your body!

Lees ook

In 3 stappen naar een zomerse glow

In 3 stappen naar een zomerse glow

Ben je nog niet helemaal klaar om te shinen of ben je nog onderhevig aan de naweeën van het grillige voorjaar? Deze beauty-items zullen je gegarandeerd op weg helpen om je face & body te laten stralen alsof je net terug bent van vakantie!

Lees meer Lees meer
Snel bruin worden? Zo doe je dat correct én veilig!

Snel bruin worden? Zo doe je dat correct én veilig!

Droom jij ook al van cocktails, bikini’s en lekker zonnebaden? Volg onze tips en ontdek hoe jij gezond en veilig aan je zonmarathon kan beginnen. Tijd om zorgeloos te genieten van een stralende huid!

Lees meer Lees meer
Spring is in the (h)air!

Spring is in the (h)air!

Geef je haar een welverdiende oppepper na de winter en ga snel weer stralend de deur uit. Dankzij deze essentials creëer je meer volume en veerkracht en lijkt het alsof je nét van de kapper terugkomt.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Cellulite bestrijden: 5 tips die écht werken!"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties